Naslovnica Trendi Med filmskimi novostmi so tudi Asterix, Obelix in Ibrahimovix

Med filmskimi novostmi so tudi Asterix, Obelix in Ibrahimovix

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v slovenskih kinih napoveduje kar 6 filmskih novosti, ki sodijo v žanre drame, komedije, avanture, animiranih filmov in grozljivk. V času zimskih počitnic se bo torej za vsakogar našlo nekaj zanimivega za ogled.

Antivirus Ibrahimovix na eni redkih fotografij (foto: FB Astérix & Obélix : L’Empire du Milieu)

Prva od filmskih novosti s pričetka meseca februarja je animirani film ‘Titina’. Gre za družinsko pustolovščino, ki pa je nastala po resničnih dogodkih. Filmska zgodba namreč obnovi dogajanje ob osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926, v kateri sta glavni vlogi odigrala norveški raziskovalec Roald Amundsen in italijanski letalski konstruktor Umberto Nobile, slednji pa je s seboj vzel tudi psičko po imenu Titina.

Druga novost tedna bo nova produkcija franšize Asterix in Obelix. Nekoč stripovska lika, ki se s pomočjo čarobnega napoja borita proti Rimljanom in drugim nepridipravom, bosta tokrat morala kar na Kitajsko. Film se imenuje ‘Asterix&Obelix: Srednje kraljestvo’, Galca pa bosta pomagala kitajski princesi Sass-Yi. Slednja mora iz zapora rešiti mati cesarico in prevzeti prestol iz rok princa Deng Tsin Qina. Stransko vlogo v filmu igra tudi Zlatan Ibrahimović.

V kina pojutrišnjem prihaja tudi komedija ‘Mož z imenom Otto’, ki temelji na komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici. Filmska zgodba govori o Ottu Andersonu (igra ga slavni Tom Hanks), zagrenjenem vdovcu, katerega največji  užitek v življenju je to, da kritizira svoje sosede. Potem pa se v soseščino priseli živahna mlada družina, nakar se med nosečo Marisol in Ottom stke nepričakovano prijateljstvo, kar Ottu povsem spremeni življenje.

V četrtek bo v slovenske kinematografe vstopila tudi drama z zelo aktualno tematiko – debelostjo. Film z naslovom ‘Kit’ govori o osamljenem učitelju angleščine, ki se bori z izjemno težko obliko debelosti in kot se v zadnjem poskusu ‘odrešitve’ poskuša znova zbližati s svojo odtujeno najstniško hčerko. Film je nastal po znani dramski igri Samuela D. Hunterja, v glavni vlogi pa igra Brendan Fraser.

Prihajajočo filmsko novost predstavlja tudi grozljivka ‘Trkanje v koči’. »V oddaljeni koči štirje oboroženi neznanci vzamejo deklico in njena starša, ki so tam na počitnicah, za talce, od družine pa zahtevajo nepredstavljivo odločitev, da bi preprečili apokalipso. Ker ima družina omejen dostop do zunanjega sveta, se mora odločiti, kaj verjame, preden je vse izgubljeno,« razkriva napovednik tega zelo napetega filma.

V soboto pa se v kina vrača pudelj-volkodlak Freddy Lupin. Animirani film iz leta 2020 se imenuje ‘100% Volk’. Zgodba govori o navidezno povsem običajnemu najstniku, ki se za  njegov štirinajsti rojstni dan po prvem dvoboju namesto v volkodlaka spremeni v divjega –pudlja, ki je za nameček smešne barve. Freddy mora zato do naslednje polne lune dokazati,  da ima pravo volčje srce, sicer ga bodo za vedno izgnali iz tropa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.