Naslovnica Gospodarstvo Predstavitev letošnjih aktivnosti na področju športnega turizma

Predstavitev letošnjih aktivnosti na področju športnega turizma

Avtor: Spletno Uredništvo
Vrh na novo preoblikovanega Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je predstavil načrte za letošnje leto in napovedal nekaj novih pomembnih ukrepov, predvsem kar se tiče športnega turizma. Napoveduje se tudi nekaj zakonskih novosti, pri predvidenih aktivnostih pa bo še naprej ključno vlogo odigrala Slovenska turistična organizacija.
Predstavitev letošnjih aktivnosti na področju športnega turizma

Reprezentanca v športnem plezanju z zlato olimpijko Janjo Garnbret pred tekmo svetovnega pokala v Kopru (foto: SJ)

Športni turizem je bil lani nosilna tema promocijskih aktivnosti Slovenske turistične organizacije (STO), podobno pa je tudi letos. STO prek športnega turizma izpostavlja Slovenijo v globalni digitalni kampanji, ki poteka na dvajsetih tujih trgih (ter v kampanji za domači trg ‘Moja Slovenija’), v partnerstvih z globalnimi znamkami, kot so Eurosport, National Geographic, Lonely Planet ter tudi na preko 120-ih poslovnih dogodkih na leto.

»Prepoznavnost Slovenije STO krepi v sodelovanju s športnimi amabasadorji Luko Dončićem, Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem, Janjo Garnbret in Ilko Štuhec ter kluboma Jumbo Visma in Dallas Mavericks in letno pripravi več kot 250 objav na družbenih omrežjih na temo športa in uspehov slovenskih športnikov. Predvidoma v letošnjem letu bo v okviru portala slovenia.info zaživela tudi posebna spletna podstran za športni turizem.

Rezultati slovenskega turizma so se v lanskem letu sicer že skoraj čisto približali do sedaj rekordnemu predkovidnem letu 2019,« so med drugim pojasnili Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ). Že v naslednjih dneh STO objavila nov javni poziv za prireditelje mednarodnih športnih tekmovanj v Sloveniji, na katerih bi lahko še potekala promocija slovenskega turizma in blagovne znamke ‘I Feel Slovenia’.

Napovedali pa so tudi največje letošnje športne dogodke, ki jih bomo v letu 2023 gostili na slovenskih tleh. Po kronološkem vrstnem redu so to Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici (od 22. februarja do 5. marca), kolesarska Dirka po Sloveniji (14- -18. junij), Evropsko prvenstvo v košarki za ženske v Ljubljani (od 15. do 25. junija) ter Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru (od 23. do 29. julija).

Poleg tega naj bi na MGTŠ letos spremenili ‘Zakon o gostinstvu’, se lotili reševanja zastarelih žičnic na Kaninu ter prenovili tudi ‘Zakon o Kobilarni Lipica’. S slednjim bi radi uveljavili enovit model organiziranosti, vključili načela korporativnega upravljanja ter spremenili model vlaganj v premoženja, ki so v lasti države.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.