Naslovnica Magazin Mazdin prvi priključni hibrid

Mazdin prvi priključni hibrid

Avtor: Spletno Uredništvo
Pandemija koronavirusa je močno vplivala tudi na avtomobilsko industrijo, zato je bilo avtomobilskih novosti zadnji dve leti opazno manj. Po dolgem času je za zagon novega modela poskrbela Mazda in sicer gre za Mazdo CX-60 na hibridni pogon.
Mazdin prvi priključni hibrid

Priključni SUV hibrid Mazda CX 60 med polnjenjem (foto: FB Mazda Slovenija)

Nova Mazda CX-60 na hibridni pogon, ki se že pelje po evropskih cestah, je obenem Mazdin prvi priključni hibrid in tudi njen najzmogljivejši model doslej. Zaznamujeta ga moderno oblikovanje in elegantna notranjost, kjer so se izdatno posvetili vsem podrobnostim. Tudi ta novi SUV pa se ponaša z Mazdino vozno dinamiko ‘Jinba Ittai’ – tako pri elektrificiranih kot pri dizelskih verzijah vozila.

»Nova Mazda CX-60 s priključnim hibridnim pogonskim sklopom ponuja zvrhano mero moči, ki jo pričakujete od SUV-ja. Baterija s kapaciteto 17,8 kWh zagotavlja skupno zmogljivost z več kot 300 konjskimi močmi. Mazdin prvi priključni hibrid, ki so ga zasnovali naši mojstri Takumi, ne sklepa kompromisov. Navdušuje z izjemno vozno dinamiko in še bolj uglajenim pospeševanjem, hkrati pa ga odlikuje izjemno varčna poraba goriva,« pravijo na Mazdi.

Japonski avtomobilski velikan, ki obstaja že od leta 1920, glede svoje nove Mazde CX-60 poudarja tudi štirikolesni pogon in uporabo številnih sodobnih tehnologij, ki so namenjene predvsem vozniku, kot je ‘Mi-drive’ oziroma možnost izbire 5 načinov vožnje. Ima pa tudi vse ostalo, na čemer temeljijo sodobni hibridi – veliko moč, vozni doseg, varčno porabo goriva in na primer tudi šestletno garancijo za baterijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.