Naslovnica Šport Maratonske kvalifikacije za EP Slovenke začenjajo proti Grkinjam

Maratonske kvalifikacije za EP Slovenke začenjajo proti Grkinjam

Avtor: Spletno Uredništvo

Čez dva tedna bo slovenska ženska košarkarska reprezentanca pričela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, katerega bosta med 17. in 27. junijem leta 2021 gostili Francija in Španija. Za uvod naša dekleta 14. novembra v Celju čaka prvi obračun proti Grkinjam.

Maratonske kvalifikacije za EP Slovenke začenjajo proti GrkinjamKončni seznam slovenskih košarkaric za tekmi z Grčijo in Bolgarijo bo selektor objavil šele na začetku prihodnjega tedna, za ekipni duh pa mu po zgornji fotografiji sodeč najbrž ne bo potrebno preveč skrbeti (foto: FB KZS)

 

Bližnje kvalifikacije za nastop na ženskem Euro Basketu, ki ga bosta čez poldrugo leto skupaj gostili Španija in Francija, bo pričelo 33 reprezentanc. Evropske ženske košarkarske državne selekcije bodo tokrat razdeljene v 9 skupin, na voljo pa bo 14 vozovnic za EP, saj sta na prvenstvo že uvrščeni obe državi gostiteljici. Nastop na prihodnjem evropskem prvenstvu si bodo zagotovile prvouvrščene reprezentance vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc.

Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo le po tri reprezentance. Edina omembe vredna zanimivost tekmoovalnega sistema v kvalifikacijah je ta, da se rezultati proti četrtouvrščeni reprezentanci (v skupinah s po štirimi) pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc sploh ne bodo upoštevali. Za slovenske ljubitelje košarke bo najbrž precej bolj uporabna informacija, da so v kvalifikacijski skupini A poleg Slovenk še reprezentance Grkinje, Islandke in Bolgarke.

Naše za uvod čaka kar derbi skupine proti Grčiji, tekma pa bo na sporedu v četrtek, 14. novembra, ob 20.10 in sicer v dvorani Gimnazije Celje – Center. Naše košarkarice v novembrskem terminu čaka še gostovanje v Sofiji. Zanimivo, naslednji kvalifikacijski termin bo šele čez okroglo leto – med 8. in 16. novembrom 2020. S Košarkarske zveze Slovenije so dodali še, da so vstopnice za tekmo proti Grkinjam že v prodaji in poleg tega poudarili, da trenerski štab naše ženske izbrane vrste ni doživel sprememb.

Slovenskemu selektorju Damirju Grgiću bodo še naprej pomagali Jure Krajnc, Slavko Duščak in Predrag Radović, za telesno pripravo košarkaric pa skrbel Marko Dimnik. Vodja zdravniške službe moških in ženskih reprezentanc ostaja dr. Marko Macura, reprezentančni zdravnik članic dr. Jošt Kokalj, na mesto fizioterapevta pa se vrača Martin Klešnik. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.