Naslovnica Trendi Malce sive celice iščejo novega voditelja

Malce sive celice iščejo novega voditelja

Avtor: Spletno Uredništvo
Uredništvo otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija je razpisalo avdicijo za novega voditelja ali voditeljico ene od najbolj priljubljenih oddaj RTV SLO –  kviza Male sive celice.
Malce sive celice iščejo novega voditelja

Studio oddaje Male sive celice (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Popularni kviz Male sive celice že 26. let vsako soboto privablja mlade in tudi tiste malo manj mlade gledalce, ki imajo radi izzive. Na kvizu preverjajo sedem vrst inteligentnosti, bralno pismenost, izzive iz matematike, logike, kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije… Oddaja je zelo mikavna za osnovnošolce, saj se je na primer v zadnji sezoni na predtekmovanja prijavilo kar 263 ekip iz 142 slovenskih osnovnih šol.

Kviz od leta 2016 vodi dramski igralec Nik Škrlec, ki pa se letos v mesecu maju poslavlja. »Neskončno hvaležen sem, da sem bil lahko 5 let del legendarnega gibanja Malih sivih celic. Oddaja v mojem spominu ostaja kot neverjetno lepa izkušnja. Nenehno stremljenje k radovednosti in večnemu učenju, iskrenost in pristnost tekmovalcev ter navijačev, ekipno delo, ki vlada v zakulisju in celoten televizijski ustroj so bili zame največji zaklad Celic in čutim, da je čas, da to predam naprej,« je dejal Škrlec.

Uredništvo oddaje Male sive celice na čelu z urednico Marušo Prelesnik Zdešar se je sedaj znašlo pred nehvaležno nalogo, najti nekoga, ki bo lahko vlogo voditelja opravljal enako dobro, kot je to doslej počel Škrlec. Zato potrebujejo osebo, ki bo tudi prek svojih voditeljskih izkušenj postala takoj všeč otrokom, da se slednji pri snemanju ne bodo imeli preveč treme, oziroma, da se ne bodo znašli pod prevelikim pritiskom. Konec koncev gre le za zabavno igro.

»Od novega voditelja ali voditeljice se pričakujejo igralske in voditeljske sposobnosti ter izkušnje in veselje do dela z otroki. Zaželene lastnosti so tudi radovednost, razgledanost in empatičnost. Izbrani kandidat bo z vodenjem kviza začel z novo sezono, in sicer oktobra 2021,« so zapisali v razpisu RTV Slovenija. Dodali so še, da morajo biti kandidati med 18 in 45 let, da bo izbor udeležencev za avdicijo na vrsti že aprila in da bodo prijave zbirali vse do 24. marca.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.