Naslovnica Šport Slovenci pogumno proti velesili Španiji

Slovenci pogumno proti velesili Španiji

Avtor: Spletno Uredništvo
V Laškem se je včeraj zbrala slovenska članska izbrana vrsta v futsalu, ki bo nadaljevala s kvalifikacijami za naslednje evropsko prvenstvo. Jutri ob 20.30 naše čaka najtežji nasprotnik – dvakratni svetovni in sedemkratni evropski prvak Španija, tri dni kasneje pa bo na vrsti še gostovanje v Švici.
Slovenci pogumno proti velesili Španiji

Slovenska reprezentanca na februarskem gostovanju v Španiji (foto: nzs.si)

V nadaljevanju kvalifikacij za prihodnje evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2022 gostila Nizozemska, se bo slovenska reprezentanca v futsalu jutri ob 20.30 v Laškem srečala s Španijo. Španija je prva evropska velesila v fustalu in za Brazlijo druga velesila na svetu. O tem najbolje priča dejstvo, da so se Španci uvrstili med prve tri na šestih od osmih dosedanjih svetovnih prvenstev, na dosedanjih 11 evropskih prvenstvih pa so Španci osvojili neverjetnih 11 medalj.

Na prvi medsebojni tekmi v 6. kvalifikacijski skupni za EP je bilo na začetku meseca februarja 3:1 (1:1) za Španijo, potem ko je Slovenija malce presenetljivo prva povedla. Sedaj pa bi radi naši naredili še korak naprej in vsaj ostali neporaženi. »To je naš cilj, Španiji želimo odščipniti točko. Verjamem, da to zmoremo. Bo pa treba biti zbran vseh 40 minut, prvotni in osnovni cilj pa je proti takemu tekmecu, da dobro odigramo v obrambi.

V napadu se nam bo ponudilo nekaj priložnosti, ki jih bo treba izkoristiti,« je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal kapetan reprezentance Igor Osredkar. Po Španiji, ki smo jo doslej v 17 odigranih tekmah premagali le enkrat, dvakrat smo igrali neodločeno in zabeležili 14 porazov, pa bodo naši prihodnji torek (9. marca) ob 17. uri gostovali še v Švici. Švico smo decembra v Laškem porazili z visokih 12:1, a je kljub temu ne bi smeli podcenjevati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.