Naslovnica Slovenija Majski Pomol okusov bo že v znamenju morskih dobrot

Majski Pomol okusov bo že v znamenju morskih dobrot

Avtor: Spletno Uredništvo
Izola bo pojutrišnjem spet v znamenju kulinarike. Na sporedu je drugi letošnji ‘Pomol okusov’, ki bo gostil kar 18 lokalnih ponudnikov hrane in pijače iz Slovenske Istre ter tudi posebno stojnico iz Goriških Brd. Če je bil aprilski Pomol okusov v znamenju velikonočnih dobrot, pa bodo ta mesec že prevladovale morske specialitete.
Majski Pomol okusov bo že v znamenju morskih dobrot

Aprilski pomol okusov_je privabil lepo množico obiskovalcev (foto: Dragan Zlatanović/TZI)

Pojutrišnjem, v soboto (6. maja) bo na nekdanjem carinskem pomolu v Izoli spet na vrsti prepoznavna eno-kulinarična prireditev ‘Pomol okusov’. Tokrat se bo pestro dogajanje na izvirni obmorski lokaciji začelo ob 11. uri in seveda bo spet poskrbljeno za najrazličnejše gurmanske okuse. Predstavilo se bo namreč 19 primorskih ponudnikov s hrano in pijačo, zadišalo pa bo po predvsem morskih jedeh, kot so pedoči, ostrige, ribe in istrski sushi.

»Kot se za Izolo spodobi, bo prisotna tudi ponudba sardel, ki bo tudi tokrat na voljo na barki Jež. Dobrote bodo na Pomol okusov prišle tudi iz podeželskih kuhinj izolskih kulturnih društev – na njihovih stojnicah bo moč poizkusiti šparglje, kaj krepkega za na žlico in seveda istrske fritle, ki so postale že kar ‘pomolska stalnica’«, so zapisali v tokratno sporočilo za javnost Turističnega združenja Izola (TZI).

Ker se vedno najde kdo, ki mu morska hrana ne prija, bodo na ‘Pomolu okusov’ za obiskovalce tokrat na voljo tudi najbolj priljubljeni istrski specialiteti – pršut in tartufi. Ker k okusni hrani vedno prija tudi dobra kapljica, pa bodo prisotni tudi lokalni vinarji, pivovarji in ponudniki različnih drugih pijač. Na Pomolu okusov poleg tega vsakič gostijo eno stojnico iz drugih delov Slovenije, tokrat pa je na vrsti predstavitev dobrot iz Goriških Brd.

V zadnjih dneh se je v organizaciji TZI pričela tudi letošnja sezonska tržnica ‘Ruba sz moje njive’, kjer lokalni pridelovalci vsako sredo in soboto med 8. in 13. uro prodajajo svoje pridelke. Tržnica se ponovno odvija na klasični lokaciji na ploščadi v izolskem Drevoredu 1. maja in sicer vse do konca meseca septembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.