Naslovnica Gospodarstvo Slovensko turistično gospodarstvo in nemški trg

Slovensko turistično gospodarstvo in nemški trg

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična gospodarska panoga se je ta teden množično udeležila virtualnega sejma ‘FVW Counter Days’, poleg tega je bil na sporedu tudi webinar v okviru nemškega združenja manjših turističnih agencij ‘TSS’.
Tudi v Piranu nestrpno pričakujejo nemške turiste (foto: SJ)

Ta teden je nemško združenje manjših turističnih agencij TSS v sodelovanju z Združenjem Aktivna Slovenija (Slovenia Outdoor) in zastopstvom Slovenske turistične organizacije (STO) v Nemčiji izpeljalo poseben promocijski spletni seminar. Na tem dogodku je bila Slovenija predstavljena kot privlačna, varna in bližnja destinacija za posebna doživetja. Za spletni seminar je vladalo veliko zanimanje, saj so se ga udeležili predstavniki kar 98 turističnih podjetij.

Skoraj istočasno so potekale tudi promocijske predstavitve slovenskih turističnih zmogljivosti za nemški trg na dogodku ‘FVW TravelTalk Virtual Counter Days’, ki se ga je udeležilo 150 razstavljavcev z vseh koncev zemeljske oble. Tam so slovenske barve zastopali STO, Turizem Ljubljana, Združenje zgodovinskih mest Slovenije, Združenje Aktivna Slovenija, Sava hotels&resorts, Unitur, Turizem Maribor, Drava Bike, Zeleni Kras, Julijske Alpe in Vipavska dolina.

Na ta spletni seminar je bilo prijavljenih več kot 2300 strokovnih obiskovalcev, ki so se posvetili predvsem različnim predstavitvam in B2B medsebojnim spletnim poslovnim sestankom. Veliko je bilo tudi govora o ponovnem odpiranju turizma v EU, zato so bile predstavljene tudi analitične napovedi, kaj naj bi se dogajalo s turistični tokovi v bližnji prihodnosti.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.