Naslovnica Gospodarstvo Luški načrti za elektrarno, skladišča, potniški in kamionski terminal

Luški načrti za elektrarno, skladišča, potniški in kamionski terminal

Avtor: Spletno Uredništvo
Družba Luka Koper d. o. o. bo do konca leta nadaljevala oziroma začela z izvajanjem večjih projektov, kot so na primer nov kamionski terminal, gradnja novega skladišča za generalne tovore in postavitev večje fotonapetostne elektrarne. A to še zdaleč ni vse.
Luški načrti za elektrarno, skladišča, potniški in kamionski terminal

Na potniškem terminalu doslej ni bilo nobene stavbe, kjer bi sprejemali turiste (foto: SJ)

Z Luke Koper d.o. o. so pred kratkim napovedali, katere razvojne aktivnosti bodo potekale do konca leta 2023, kateri novi objekti bodo predani namenu in kateri novi projekti se bodo šele pričeli. Tako pravkar poteka zaključna faza gradnje novega zunanjega kamionskega terminala na Serminu, ki bi se morala po načrtih zaključiti še pred iztekom letošnjega leta. Podobno velja za premik skladiščnih blokov na kontejnerskem terminalu.

Pričeli pa se bodo izvajati še drugi večji projekti Luke Koper, med katerimi je gradnja novega skladišča za generalne tovore, gradnja priveznega mesta 12 na drugem pomolu in začetek pripravljalnih aktivnosti za gradnjo objekta na potniškem terminalu. Podobno se bo še letos predvidoma pričela še gradnja večje fotonapetostne elektrarne, ki jo bodo v Luki Koper namestili na strehe skladišč za generalne tovore.

Glede tega projekta so še pojasnili, da so za njegovo financiranje uspešno pridobili 1,2 milijona evrov nepovratnih sredstev norveškega finančnega mehanizma EGP. Spomnili pa so tudi, da so v tem poletju odprli dodatne skladiščne površine s kapaciteto 3.500 vozil, 315 priključnih mest za hladilniške (frigo) kontejnerje na KT ter nabavili 9 viličarjev za potrebe terminala generalnih tovorov in 8 vlačilcev s prikolicami za kontejnerski terminal.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.