Naslovnica Gospodarstvo Luka Koper je občutila krizo, a se je tudi že odzvala z investicijami

Luka Koper je občutila krizo, a se je tudi že odzvala z investicijami

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Skupine Luke Koper so v zadnjih dneh prišle kar tri zanimive novice. Prva je o pozitivnem poslovanju družbe v prvem kvartalu letošnjega leta, druga o načrtih za podaljšanje prvega pomola in tretja o novem večjem privezu, ki so ga ta teden predali namenu.

Luka Koper je občutila krizo a se je tudi že odzvala z investicijamiŠele pogled iz zraka razkriva pravo velikost Terminala za avtomobile v Luki Koper (foto: FB Luka Koper)

 

Iz Skupine Luka Koper so sporočili, da so v prvem kvartalu letošnjega leta poslovali pozitivno, čeprav je tedaj že prišlo prvih težav zaradi izbruha pandemije koronavirusa. V Luki Koper so se namreč ob začetku zdravstvene krize na hitro pripravili in poskusili vnaprej predvideti različne možne zaplete, predvsem pa so se posvetili zagotavljanju likvidnosti ter omejevanju negativnih finančnih učinkov krize.

Ker se je prav med prvim tromesečjem leta 2020 okužba s Covidom 19 s Kitajske razširila po vsem svetu, so bili kmalu neposredno ali vsaj posredno prizadeti vsi ključni trgi in skoraj vse industrijske panoge, s katerimi se posluje v koprskem tovornem pristanišču. To kažejo tudi številke pretovora v prvem kvartalu, saj so v Luki Koper pretovorili so 5,2 milijona ton blaga, kar predstavlja kar dvanajst odstotni upad glede na enako obdobje leta 2019.

Lahko ugibamo, da bo sedaj v drugem kvartalu (april, maj, junij) pretovor še manjši, na kar naj bi se razmere stabilizirale in postopno začele normalizirati. »Upad pretovora zaradi pandemije smo v Luki Koper v mesecu aprilu najbolj občutili pri blagovnih skupinah, ki so povezane s proizvodnjo avtomobilov: surovine za jeklarsko industrijo, pločevina za proizvodnjo vozil, rezervni in sestavni deli ter končni izdelki. Na drugi strani smo zabeležili porast pretovora sipkih tovorov.

Statistika pretovora po blagovnih skupinah zelo niha iz meseca v mesec, kar je posledica ne le negotovih gospodarskih razmer, ampak tudi spremenjenih logističnih tokov in nabavnih verig. Na zalednih in prekomorskih trgih Luke Koper se razmere sicer počasi stabilizirajo. Proizvodni obrati, predvsem na področju avtomobilske industrije ponovno delujejo, zato pričakujemo, da bomo lahko v prihodnjih mesecih lažje predvideli trend pretovora,« so sporočili z Luke Koper.

Potem pa so že v naslednjih dneh potegnili dve potezi, ki bosta izjemno pomembni za nadaljnji razvoj pristanišča. Najprej sta Luka Koper in Kolektor Koling podpisala pogodbo za izgradnjo podaljška prvega pomola in pripadajočih skladiščnih površin. »S tem se bo kapaciteta kontejnerskega terminala povečala na 1,3 milijona TEU (kontejnerskih enot) letno, s predvideno optimizacijo procesov dela na terminalu pa še za dodatnih 200.000 enot.

Družba je za to naložbo, katere vrednost znaša 45,6 milijona evrov, pridobila tudi evropska sredstva v okviru projekta NAPA4CORE,« so pojasnili z Luke Koper. Potem pa so nazadnje ta teden uradno odprli še nov privez v tretjem bazenu za RO-RO ladje, torej ladje, ki prevažajo vozila. Sicer je koprski že sedaj en od največjih avtomobilskih terminalov v Sredozemlju, Luka Koper pa je med največjimi pristanišči v Evropi glede pretovora vozil. Z novim privezom in novo spremljajočo infrastrukturo naj bi se posli še širili.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.