Naslovnica Slovenija Litija bo gostila izjemno raznovrsten Trajnostni festival

Litija bo gostila izjemno raznovrsten Trajnostni festival

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto bo Litija gostila zanimivo in družbeno koristno prireditev. Med 8. in 18. uro bo namreč na litijskem Valvazorjevem trgu potekal Festival trajnosti. Festival tokrat ponuja izjemno pester program, številne aktivnosti in raznovrstne stojnice.
Koš, ki bo nadomesti plastične vrečke, je narejen iz recikliranih in naravnih materialov (foto: FB Festival trajnosti)

Na Festivalu trajnosti, ki bo v soboto (11. septembra) potekal od 8. do 18. ure na Valvazorjevem trgu v Litiji, bo običajna ponudba lokalnih pridelovalcev hrane tokrat še opazno dopolnjena in obogatena. Skupno bo tako Tržnica na plac’, kjer vsako soboto svoje izdelke ponujajo pridelovalci in predelovalci raznovrstnih izdelkov od zelenjave, sadja, medu do kruha in peciva, mlečnih izdelkov, piva, in drugih izdelkov, tokrat gostila kar 17 stojnic.

V okviru Festivala bo na sporedu še projekt Živa pritličja, ki bo opozarjal na pomembnost oživljanja pritličnih prostorov v centrih mest. »V okviru Festivala trajnosti želimo predstaviti dobre uveljavljene trajnostne prakse in jih približati posameznikom. Pomembneje kot to, da redki posamezniki živijo popolnoma v skladu s trajnostnimi načeli, je, namreč, da nas iz dneva v dan čedalje več živi čedalje bolj v skladu z njimi,« pravi vodja festivala Neža Palčič.

Festival trajnosti je nekoliko širše gledano zanimiv lokalni odziv na globalne izzive, s katerimi se marsikdo sooča vsakodnevno. Na prireditvi bodo sodelovali projekti AMARANT(prva in trenutno edina slovenska ekološka semenarska hiša), ZVONKE (moške srajce in ženske bluze, ki so predelane v poletna krila), JUGOŠIK (srečen konec pozabljenih kosov) in REUNICA (obnovljeno pohištvo in dodatki za dom).

Poleg tega se bodo predstavili tudi KNOF (ponudba ZERO WASTE izdelkov za nego in dom), VDC LITIJA (eko znamka PREŠITO), LJUBA IN DRAGO (mobilni mladinski center), REINKARNIKA (vintage shop). Pri projektu Živa pritličja pa bodo sodelovali še LIST (Litijski inkubator za skupnost in trajnost), MC Litija, Mestni Muzej Litija, Nina Rozina, The Prem Rawat Foundation, #Lojtra, Podjetniški Rise in Življenje Pr Nebavc’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.