Naslovnica Trendi Festival Popevka se v soboto končno vrača med žive

Festival Popevka se v soboto končno vrača med žive

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto zvečer bo po lanski odpovedi in letošnji aprilski premestitvi končno spet napočil čas za Festival Popevka 2021. Tokrat se bo na priljubljeni glasbeni prireditvi, ki jo bo ob 20. uri gostil studio 1 Televizije Slovenija, predstavilo 12 tekmovalnih skladb, voditelj festivalskega programa pa bo Tilen Artač.
Leta 2019 je bila za najboljšo skladbo v celoti izbrana ‘Temni svet’ v izvedbi Ane Soklič (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenije (SOJ RTV SLO) so spomnili, da je končno prišel na vrsto tudi priljubljeni Festival Popevka 2021. Festival, ki je bil lani odpovedan, je bil letos prvotno predviden za mesec april, a so ga morali zaradi tedaj veljavnih proti-koronavirusnih ukrepov preložiti na kasnejši čas. V soboto (11. septembra) ob 20. uri pa bo Festival Popevka 2021 spet dočakal svoj veliki trenutek. Predstavilo se bo 12 skladb, voditelj bo Tilen Artač.

»Balladero (Marelice), Aleksandra Ilijevski & Goran Bojčevski kvartet (Pusti Me), Uroš Buh (Blizu), Okustični (Še bolj prav), Rok Ferengja (Pomladni večer), Vudlenderji (Podaril si mi svoje srce), Gregor Ravnik (Še ko te ni, te imam), Veronika Kumar (Solzam), Tomaž Hostnik (Če imel bi moč), Raiven (Volkovi), Žiga Rustja (Ko padeš) in Lea Sirk (Zgodba za dva),« so pesmi in izvajalce po tekmovalnem zaporedju nanizali na SOJ RTV SLO.

Festival Popevka in 12 tekmovalnih skladba moč spremljati v neposrednem prenosu TV SLO 1 ter na Prvem programu Radia Slovenija, Radiu Maribor, Radiu Koper in na spletnem portalu rtvslo.si. Na festivalu bo 5 nagrad podelila strokovna žirija (veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo ter nagrado za mladega ustvarjalca).

Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela šesto in za mnoge najpomembnejšo nagrado – veliko nagrado občinstva. Tako bo zmagovalna skladba postala tudi Popevka leta 2021.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.