Naslovnica Slovenija Evropski simpozij hrane bodo poskusili izpeljati novembra

Evropski simpozij hrane bodo poskusili izpeljati novembra

Avtor: Spletno Uredništvo

Drugi Evropski simpozij hrane bo po novem v Ljubljani potekal novembra. En od najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov bo tako na sporedu z dobrimi sedmimi meseci zamika, potem ko ga je marca preprečila pandemija koronavirusa. Program pa ostaja aktualen, kakovosten in izjemno pester.

Evropski simpozij hrane bodo poskusili izpeljati novembraAna Roš, Andrea Petrini in ostali govorci bodo svojimi zgodbami spodbujali k naprednemu razmišljanju in aktivnem delovanju za trajnostno prihodnost (foto: PR EFS)

 

Prvotno predvideni letošnji termin drugega Evropskega simpozija hrane je bil konec meseca marca, a je izbruhnila pandemija koronavirusa in organizatorji so ga bili prisiljeni vsaj začasno odpovedati. Sedaj so se zdravstvene razmere pri nas in v EU toliko izboljšale, da so se lahko odločili za nov datum. Pri tem so upoštevali tudi nasvete Svetovne zdravstvene organizacije in ga zamaknili na začetek novembra. Po novem naj bi potekal 7., 8. in 9.novembra

Vseeno pa je jasno, da danes nihče ne more stoodstotno napovedati, kakšne bodo novembra razmere glede pandemije, zato tudi organizatorji ostajajo malce previdni. »Prvotno zasnovan program prireditve bo izpeljan le, če bodo zdravstvene razmere organizatorju omogočile, da program izvede v celoti. Če bodo zaradi epidemije širjenja koronavirusne bolezni sprejete omejitve, bo prireditelj program in format dogodka ustrezno prilagodil,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Organizatorji dogodka, združeni pod imenom European Food Summit, so potrdili, da bo na tridnevnem simpoziju bo aktivno sodelovala tudi kuharska velemojstrica Ana Roš, sveža dobitnica dveh Michelinovih zvezdic in ambasadorka Svetovne turistične organizacije (STO), kurator projekta Andrea Petrini, ki velja za enega ključnih ljudi v gastronomiji, ter številni gostje – kuharskimi mojstri, pisci, vinarji, teoretiki, aktivisti in novinarji.

»Kuharska mojstrica Ana Roš bo na odru predstavila raziskavo ‘Mi in potem’ o nedavni preteklosti in sedanjosti, iz katere izhaja ona in mi vsi. V središču pozornosti drugega Evropskega simpozija hrane bo torej ideja o hrani. A ne le o hrani, ki nas nasiti in zadovolji naše primarne potrebe, temveč tudi o hrani, ki bo spodbudila razmišljanje vseh nas v prid boljše in trajnostne prihodnosti. Čas je, da damo več na mizo – na novo in vsi skupaj«, pravijo organizatorji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.