Naslovnica Gospodarstvo Les – naša zelena prihodnost ali prvi Dan slovenskega lesarstva

Les – naša zelena prihodnost ali prvi Dan slovenskega lesarstva

Avtor: Spletno Uredništvo

Bliža se prvi ‘Dan slovenskega lesarstva’, ki ga skupaj pripravljata Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Poimenovali so ga ‘Les – naša zelena prihodnost . Gre za obsežen strokovni dogodek, ki se tiče predvsem lesne industrije, na vrsti pa bo v sredo, 11. novembra. Seveda le v spletni obliki.

Les naša zelena prihodnost ali prvi Dan slovenskega lesarstvaSlovenija je izjemno bogata z lesom, čigar uporabnost zagotovo ni sporna (foto: Martin Vorel/libreshot.com)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo sta se že pred časom odločila, da organizirata 1. Dan slovenskega lesarstva. Na sporedu bo v sredo, 11. novembra, poimenovali pa so ga ‘Les – naša zelena prihodnost’. Zaradi pandemije koronavirusa in vseh povezanih omejitev gibanja bo potekal le prek spleta. Vseeno so poleg okrogle mize in strokovnih predavanj predvidena tudi poslovna srečanja med lesnopredelovalnimi podjetji in arhitekti.

»Na dogodku bodo obravnavali aktualne teme, kot so stanje lesne industrije v Sloveniji, vpliv COVID krize, ukrepi države za spodbujanje vlaganj in razvoja v lesni panogi, Evropski zeleni dogovor in pomen lesne industrije pri njegovem izpolnjevanju, uvajanje krožnega gospodarstva in kako z lesenimi stavbami ustvarjati zeleno prihodnost,« so sporočili organizatorji, ki bodo podelili tudi državno nagrado za Naj – leseno gradnjo 2020.

Velja dodati, da promocija uporabnosti slovenskega lesa na državnem nivoju traja že dlje časa. Agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Direktoratom za lesarstvo namreč že od leta 2013 izvaja vrsto aktivnosti za promocijo slovenskega lesa oziroma lesenih izdelkov doma in v tujini. Tako bo tudi prvi Dan slovenskega lesarstva namenjen promociji in ozaveščanju o prednostih rabe lesa in lesnih izdelkov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.