Naslovnica Šport Le štiri dni skupnih treningov pred odločilnimi kvalifikacijami za SP

Le štiri dni skupnih treningov pred odločilnimi kvalifikacijami za SP

Avtor: Spletno Uredništvo

Za slovensko bo leto 2020 izjemno pomembno leto. Čez slab mesec se bo namreč na Češkem potegovala za svoj prvi nastop na svetovnem prvenstvu. Gre za priložnost celotne generacije, saj se vsaj na prvi pogled prav vsi nasprotniki v skupini zdijo premagljivi. Vprašanje pa je, ali bo naša izbrana vrsta prišla na tekmovanja dovolj dobro pripravljena. Vsi igralci in vodstvo naše reprezentance bi si želeli več skupnih treningov, a je realnost pač drugačna.

 

Našim bo v izenačeni skupini v Brnu vseeno malce lažje, kot če bi se merili s katero od evropskih futsal velesil – Portugalsko, Španijo, Italijo ali Rusijo (foto: nzs.si) 

 

Slovenska članska reprezentanca v fusalu bo konec meseca januarja nastopila na kvalifikacijah za odhod na svetovno prvenstvo, ki ga bo jeseni gostila Litva. Slovenija bo kvalifikacije odigrala v češkem (oziroma moravskem) Brnu, kjer bo v skupini za nasprotnike imela domačo izbrano vrsto Češke, Kazahstan in Romunijo. Vsi trije nasprotniki so sicer premagljivi, vendar pa gre za zelo izenačeno skupino, v kateri vsakdo lahko preseneti vsakogar.

Češki igralci futsala bodo sicer imeli manjšo prednost domačega igrišča, toda obenem bodo prav oni tudi pod največjim pritiskom. Slovenska reprezentanca se bo na pripravah zbrala v petek, 24. januarja in bo skupaj trenirala do ponedeljka, 27. januarja. Naša izbrana vrsta bo nato v Brno odpotovala v petek, 31. januarja. Podobno kot se je zaradi klubskih, delovnih in osebnih obveznosti dogajalo že lani, slovenski selektor Andrej Dobovičnik ne bo mogel opraviti niti približno toliko skupnih treningov, kot bi si želel.

Kvalifikacije se sicer začenjajo 2. februarja, zaključijo pa že 5. februarja. Slovenija se bo že prvi dan v prvem dvoboju ob 18. uri pomerila z gostiteljico Češko, potem jo naslednjega dne ob dokaj pozni 21. uri čaka Kazahstan. Sledil bo dan počitka in za konec nastopov bo 5. februarja že ob 15.00 na sporedu še tekma proti Romuniji. Kot so spomnili z Nogometne zveze Slovenije, prvak skupine neposredno napreduje na svetovno prvenstvo, ki bo jeseni 2020 v Litvi, drugouvrščena ekipa pa gre v dodatne boje za zadnji dve vozovnici za SP 2020.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.