Naslovnica Trendi Le še dve ponovitvi sodobnih Hlapcev

Le še dve ponovitvi sodobnih Hlapcev

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče je napovedalo zadnje ponovitve predstave ‘Hlapci’, ki je nastala po motivih istoimenskega dela Ivana Cankarja, vendar v režiji Poljakinje Maje Kleczewske. Vstopnice so na voljo le še za ponovitvi v soboto (7. maja) in prihodnjo sredo (11. maja).
Le še dve ponovitvi sodobnih Hlapcev

Prizor s premiere Hlapcev konec meseca junija lanskega leta (foto: FB SMG) 

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je oznanilo, da se ponovitve predstave ‘Hlapci’ počasi iztekajo. Gledališko igro, ki je nastala po motivih znanega istoimenskega dela slovenskega pisatelja Ivana Cankarja, je sicer režirala Poljakinja Maja Kleczewska. Slednja je ideje Cankarja prestavila v sodobni čas in jih aktualizirala s trenutnimi socialno-političnimi razmerami v obeh državah – Sloveniji in Poljski.

»Režiserka je Hlapce Ivana Cankarja vzela kot gradivo za družbeno kritiko in jih povezala z družbenim dogajanjem: neokonservativni družbeni obrat, populizem, klerikalizacija družbe … Teme, ki so morda še bolj kot v Sloveniji izražene na Poljskem, od koder prihaja. Je Poljska Slovenija prihodnosti,« pravijo na SMG, kjer so predstavo pripravili v sodelovanju s Pionirskim domom – Centrom za kulturo mladih.

V Hlapcih nastopajo Robert Prebil, Ivan Peternelj, Vito Weis, Daša Doberšek, Boris Kos, Janja Majzelj, Neda R. Bric, Damjana Černe, Dragana Alfirević k. g., Draga Potočnjak, Stane Tomazin, Anja Novak in številni gostje. Današnja in jutrišnja ponovitev sta že razprodani, prav tako je razprodana torkova ponovitev, vstopnice pa so na voljo le še za ponovitvi v soboto (7. maja) in za prihodnjo sredo (11. maja).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.