Naslovnica Šport Lanski zmagovalci slovenskega pokala bodo naslov branili doma

Lanski zmagovalci slovenskega pokala bodo naslov branili doma

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj so na sedežu podjetja Spar Slovenija opravili žreb za finalni turnir slovenskega košarkarskega pokalnega tekmovanja. Finale bo sicer letos 16. in 17. februarja prvič gostila koprska Arena Bonifika. Žreb je za prva polfinalna nasprotnika določil ekipi Sixta Primorske in Petrola Olimpije, v drugem polfinalu pa se bosta pomerila moštvi Helios Sunsov in Hopsov s Polzele.

zreb pokal sparKoprčane bo na poti do prve lovorike v domači dvorani Bonifika najprej čakal najtežji nasprotnik (foto: kkprimorska.si)

 

Spar Slovenija in Košarkarska zveza Slovenije (KZS) sta se končno odločila, da zmagovalca lanskega Pokala Slovenije KK Sixt Primorska povabita k soorganizatorstvu letošnjega zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja. Zaključni turnir bo tako letos v Kopru, žreb pa je hotel, da se bosta v prvem paru za vstop v finale znova srečali zasedbi Sixta Primorske in Petrola Olimpije. Enako je bilo namreč že lani, ko je pokalni ‘final four’ potekal v ljubljanski Hali Tivoli.

Tedaj so bili koprski tigri od Ljubljančanov boljši s 74:70, nato pa so v finalu z gladkih 83:63 zanesljivo odpravili še Šenčur GGD. Za primorski klub je bila ta zmaga izjemno pomembna, saj bila njegovaprva osvojena lovorika. Natanko leto dni po polfinalnem preboju Sixt Primorske v Tivoliju si bosta koprska in ljubljanska ekipa februarja letos znova stali nasproti. V prvem polfinalnem paru se bosta Sixt in Olimpija v koprski Areni Bonifika pomerili v soboto, 16. februarja, ob 15.30.

Tri ure kasneje se bosta v lov na finale v drugem polfinalnem dvoboju podali še zasedbi domžalskih Helios Sunsov in Hopsov s Polzele. Finalni obračun za zmagovalca 18. Pokala Spar bo sledil v nedeljo, 16. februarja, ob 16.00. “Iskreno upam, da bomo do, med in po finalnem turnirju Pokala Spar Areno Bonifika pustili nedotaknjeno in v njej še naprej nadaljevali niz neporaženosti v tej sezoni.

Ob tem si želim, da na tribune privabimo čim več navijačev, da bodo naš šesti igralec in morda ključen jeziček na tehtnici za preboj v finale. Finalni turnir v Areni Bonifika bo prvi tako velik dogodek, ki ga bo organiziral KK Sixt Primorska na domačem terenu. Ekipa v pisarni našega kluba je organizacijsko izredno močna, tako da se soorganizatorskega izziva sploh ne bojim.

Prepričan sem, da mu bomo več kot kos, obenem pa se zavedam, da bomo imeli odlično podporo ne samo v domačem okolju, kjer računamo na Mestno občino Koper, ampak tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije in podjetju Spar Slovenija. S skupnimi močmi bomo za koprsko in primorsko publiko pripravili nepozaben košarkarski dogodek,” je za klubsko spletno stran kkprimorska.si po žrebu napovedal Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.