Naslovnica Šport Kvalifikacije za evropsko prvenstvo se bodo nadaljevale po turnirskem sistemu

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo se bodo nadaljevale po turnirskem sistemu

Avtor: Spletno Uredništvo

S Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da bo po odločitvi mednarodne košarkarske zveze FIBA Ljubljana novembra gostila naslednje kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo v skupini F. Slovenska ženska izbrana vrsta pa bo novembra odpotovala na Kreto. 

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo se bodo nadaljevale po turnirskem sistemuSlovenska moška reprezentanca na zadnji odigrani in z muko dobljeni tekmi proti Avstiji (foto: FB KZS)

 

S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so posredovali novico o odločitvi mednarodne košarkarske zveze FIBA, da se bodo kvalifikacije za naslednje moško evropsko prvenstvo nadaljevale po turnirskem sistemu, oziroma v tako imenovanih ‘mehurčkih‘. Gre za zaprta okolja, ko se vse reprezentance zberejo na enem kraju in tam pod strogimi zdravstvenim nadzorom odigrajo tekme v zavarovanih okoljih.

»Drugi kvalifikacijski cikel se bo odvil med 23. novembrom in 1. decembrom, zadnji pa med 15. in 23. februarjem 2021. FIBA je organizacijo novembrskega cikla tekem skupine F zaupala Košarkarski zvezi Slovenije, gostiteljica štirim reprezentancam pa bo Ljubljana. #mojtim na domačem parketu čakata obračuna z Ukrajino (28. novembra) in Madžarsko (30. novembra). Prihodnje leto se bodo Slovenci pomerili še z Avstrijo (19. februarja) in Ukrajino (21. februarja),« so sporočili s KZS.

Glede ženske konkurence se je FIBA se je odločila, da bo nadaljevanje kvalifikacij najprej potekalo v Grčiji, natančneje na Kreti. Malce pa so spremenili termine in sicer bo po novem drugi kvalifikacijski cikel na sporedu med 8. in 16. novembrom. Slovenske košarkarice najprej čaka obračun z Islandijo ter nato še tekma z Grkinjami. Za februarska kvalifikacijska ciklusa pa gostitelji tako za ženski del, kot tudi za moški del, zaenkrat še niso bili določeni.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.