Naslovnica Trendi Kultna skupina Rancid junija s koncertom v Cvetličarni

Kultna skupina Rancid junija s koncertom v Cvetličarni

Avtor: Spletno Uredništvo
Društvo Kapa bo že ta teden pričelo prodajati vstopnice za koncert znane skupine, ki bo prihodnje leto prve dni junija obiskala Ljubljano. To so kalifornijski punk-rockerji Rancid, ki imajo za seboj že 30 let uspešnega delovanja.
Kultna skupina Rancid junija s koncertom v Cvetličarni

Prvi plakat za koncert, ki bo šele čez slabega pol leta (foto: Društvo Kapa)

V soboto, 3. junija leta 2023 bo Media Center Cvetličarna gostil ameriško punk-rock skupino Rancid. Skupina je namreč včeraj potrdila, da se prihodnje leto vrača na turnejo po Evropi, kjer bo opravila vrsto festivalskih in samostojnih koncertnih nastopov. Karavana se bo 3. junija zaustavila tudi v slovenski prestolnici, kjer se bosta kot predskupini  predstavila benda ‘The Bronx’ in ‘Grade 2’, medtem ko bodo zvezde večera seveda člani skupine Rancid.

»Njihova glasba se sooča s političnimi in družbenimi vprašanji, hkrati pa predstavlja osebne zgodbe o odnosih, ljubezni, izgubi in zlomljenih srcih. Z nadaljevanjem tradicije v duhu prvotnih punk rock skupin, so si Rancid že zelo kmalu po nastanku prislužili legendarni status in navdih za kasnejše punk skupine. So živo utelešenje East Bay punka,« so o glasbi in besedilih skupine Rancid povedali na Društvu Kapa.

Organizatorji koncerta kultne kalifornijske skupine bodo tudi izjemno pohiteli, saj bodo že ta teden pričeli prodajati vstopnice in se bo to zgodilo sicer v petek, 16. decembra, ko bodo predvidoma od 10. ure dalje vstopnice na voljo prek spletnega sistema Mojekarte.si. Skupina Rancid je od leta 1993 do danes izdala devet albumov, zadnji je bil poimenovan ‘Trouble maker’ in je luč svet ugledal leta 2017.

Sicer pa beseda rancid v angleškem in italijanskem jeziku pomeni žarko oz. žoltavo, v Sloveniji pa se marsikje na Primorskem se še danes v dialektu uporablja izpeljanka ‘grancido’, ki pomeni popolnoma isto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.