Naslovnica Slovenija Radi bi, da se za praznična darila kupuje domača roba

Radi bi, da se za praznična darila kupuje domača roba

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se je lotilo praznične promocije doma narejenih slovenskih proizvodov. Gre za proizvode, ki izvirajo iz 37 lokalnih akcijskih skupin (LAS).
Radi bi, da se za praznična darila kupuje domača roba

Ena od mikavnih lokalnih ponudb iz LAS Goričko (foto: FB Kmetija Omerzu)

Z bližanjem praznikov se vrstijo pozivi za kupovanje izdelkov slovenskih proizvajalcev, še posebej kmetov in obrtnikov. Tudi na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) so se lotili promocije doma narejenih proizvodov in sicer tistih, ki izhajajo iz Lokalnih akcijskih skupin (LAS). V Sloveniji v okviru projektov LEADER/CLLD danes deluje 37 LAS, v katere so vključeni predvsem lokalni pridelovalci hrane, obrtniki in ponudniki najrazličnejših storitev.

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) so tokrat v sodelovanju z Lokalnimi akcijskimi skupinami izbrali posebno praznično ponudbo, oziroma so nanizali ideje za domača, lokalna in trajnostna darila. Seznam je izjemno dolg, na njem pa se nahajajo katalogi regijskih izdelkov, ponudbe različnih darilnih paketov in poslovnih daril, ponudbe doživetij ter tudi spominkov.

»Projekti LEADER/CLLD s področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane zajemajo zelo širok spekter – podpirajo se programi, storitve in proizvodi za povečanje lokalne samooskrbe ter kratkih dobavnih verig, vzpostavitev blagovnih znamk in trženje različnih proizvodov: lokalne hrane, sadjarstva, vina, mesa, zelenjave, senenega mleka, domačih obrti in podobno,« pa so o povezavi med LAS,  prazničnimi darili in ukrepi oziroma politikami EU še pojasnili z MKGP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.