Naslovnica Šport Krimovke so startale kar dva tedna pred moškimi

Krimovke so startale kar dva tedna pred moškimi

Avtor: Spletno Uredništvo
Rokometašice Krima Mercatorja so včeraj že pričele s pripravami na novo tekmovalno sezono 2021/22. Krimovke so precej presenetljivo vsaj za dve tedna prehitele moške kolege, saj bo velenjsko Gorenje z vadbo pričelo 26. julija, večina drugih slovenskih moških ekip pa še kasneje.
Prvi trening večkratnih slovenskih rokometnih prvakinj (foto: FB Krim Mercator)

Rokometašice Krima Mercatorja so se včeraj zbrale na ljubljanski Livadi in pričele s prvimi treningi za tekmovalno sezono sezono 2021/22. Sezona se bo sicer za Ljubljančanke tako v domačem prvenstvu, kot tudi na mednarodni ravni začela šele sredi septembra, zato je tako zgoden pričetek malce presenetljiv. Sploh zato, ker bo med moškimi na primer velenjsko Gorenje pričelo z vadbo 26. julija, večina ostalih prvoligašev pa šele prve dni avgusta.

»Uvodni del je namenjen vpogledu, v kakšnem stanju so igralke prišle s počitnic. Tudi zato smo začeli prej, da odpravimo vse pomanjkljivosti in maksimalno pripravljeni pričakamo prvo tekmo. Kar se tiče ciljev, imamo vsi visoke. Naša naloga je, da se pokažemo še v boljši luči, kot preteklo sezono. Zanimajo me le točke in pogled na lestvico – višje v skupini kot bomo, lažje tekmice nas čakajo v nadaljevanju,« je pojasnil trener Uroš Bregar.

Krimove mednarodne ambicije so torej kristalno jasne, zato bo uvodnemu delu priprav v Ljubljani sledil obisk Kranjske Gore, nato pa jih avgusta že čakajo pripravljalne tekme. Sicer so bodo ekipi šele po končanih olimpijskih igrah pridružile tujke Oceane Sercien Ugolin, Matea Pletikosić, Barbara Elisabeth Arenhart in Allison Puneau. »Harma Van Kreij bo pripotovala v Ljubljano konec tedna.

Kapetanka Nina Žabjek nadaljuje z rehabilitacijo, kmalu pridejo na vrsto treningi z žogo, tako da bo nared jeseni, ko se ekipi priključi tudi Valentina Klemenčič. Kot zadnja se bo na igrišče vrnila Ema Abina,« so zapisali v izjavi za javnost RK Krim Mercator. Predvsem pa velja omeniti še povratek izkušene srbske zvezdnice Andree Lekić, ki je pred desetletjem že izjemno uspešno nastopala za Krim Mercator.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.