Naslovnica Šport Košarkarske tekme v NBA in v Sloveniji odpovedane, Itoudis za selektorja

Košarkarske tekme v NBA in v Sloveniji odpovedane, Itoudis za selektorja

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko so ponoči zaustavili tekmovanje v košarkarski ligi NBA, so danes v Sloveniji zaustavili tudi vse lige po okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Sicer pa se nam očitno obeta nov selektor članske reprezentance in sicer se zveza že dogovarja z Grkom Dimitriosom Itoudisom.

Košarkarske tekme v NBA in v Sloveniji odpovedane Itoudis za selektorjaZa dosedanjega selektorja Radovana Trifunovića (v sredini) sta bili očitno usodni slabi predstavi na zadnjih dveh kalifikacijskih tekmah (foto: FB KZS)

 

Medtem ko je bila v Sloveniji noč, je v Dallasu potekala tekma med domačimi Mavericksi in Denver Nuggetsi, je prišlo obvestilo vodstva lige, da se tekmovanje zaustavi. Vzrok za to odločitev je bilo dejstvo, da je bilo tik pred začetkom tekme Oklahome in Utaha ugotovljeno, da je košarkar ekipe Thunder Rudy Gobert zbolel za koronavirusom. Zaradi bolezni francoskega reprezentanta, ki je tudi en najboljših centrov v ligi NBA, so namesto znaka za začetek tekme sodniki poslali ekipi nazaj v slačilnice, šokirane gledalce pa domov.

Medtem so se Dončič in tovariši trudili, da ne izgubijo na domačem parketu še tretjič zapored in bili tudi uspešni, saj so zmagali s 113:97. To pa je bila tudi zadnja odigrana tekma v ZDA, vsaj za nekaj časa, saj je že med tekmo prišlo uredno obvestilo o odpovedi vseh srečanj v ligi NBA. Danes dopoldan se je enako odločila tudi Košarkarska zveza Slovenije in sicer je zaustavila vsa ligaška tekmovanja v državi, dokler pristojni državni organi ne bodo ocenili, da je nararnost epidemije mimo. 

Že v sredo zvečer pa so na KZS potrdili, da so stekli pogovori med vodstvom zveze in grškim košarkarskim trenerjem Dimitriosom Itoudisom o prevzemu vodenja slovenske članske reprezentance. Izgubljena tekma proti Madžarom in slaba igra proti Avstrijcem sta se očitno izkazali kot usodna prelomnica za dosedanjega selektorja Radovana Trifunovića. Itoudis je trenutno trener moskovskega CSKA-ja, vrsto let je bil pomočnik Željka Obradovića pri Panathinaikosu, trenersko kariero pa je presenetljivo začel pri mladincih Zagreba. 

”Kot smo potrdili že včeraj, lahko povem, da se Košarkarska zveza Slovenije pogovarja z Dimitriosom Itoudisom o prevzemu položaja selektorja slovenske reprezentance. Podan je obojestranski interes za sodelovanje, vendar je pri tem kar nekaj izzivov. KZS zato želi najti najboljšo možno rešitev v danih razmerah, ko so koledarji mednarodnih klubskih in reprezentančnih tekmovanj neusklajeni.

To okoliščino je treba žal upoštevati pri nadaljnjih odločitvah. Vse bolj namreč postaja jasno, da odsotnost dogovora FIBA – Evroliga pomeni ne samo odsotnost najboljših igralcev v reprezentancah, ampak je izredno težko, če ne celo nemogoče, evropskim reprezentancam zagotoviti tudi najboljše trenerje, ki so večinoma angažirani v evroligaških klubih, ” je bil jasen predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.