Naslovnica Šport Košarkarice konec tedna proti Čehinjm in Hrvaticam

Košarkarice konec tedna proti Čehinjm in Hrvaticam

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko žensko člansko reprezentanco konec junija čaka nastop na evropskem prvenstvu, zato so že na vrsti prve pripravljalne tekme. Ta konec tedna se bodo najboljše slovenske košarkarice pomerile z reprezentancama Hrvaške in Češke, na Košarkarski zvezi Slovenije pa so se potrudili in pripravili še nekaj zanimivih novosti. 

Slovenske košarkarice bodo skupinski del Evropskega prvenstva med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu (foto: kzs.si)

 

S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so sporočili, da Slovensko žensko člansko košarkarsko reprezentanco ta konec tedna že čaka prvo resno merjenje moči. Dekleta bodo v dvorani Tri Lilije v Laškem odigrala že kar težko pričakovani prvi pripravljalni tekmi. Na turnirju, ki nosi ime po generalnemu sponzorju slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemachu, se bodo v petek najprej pomerile z reprezentanco Češke, v soboto pa jih čaka še obračun s Hrvaško.

Sicer so igralke mesec dni pred začetkom ženskega EuroBasketa tudi izbrale številke, ki jih bodo nosile na novih dresih. Novih dresi znanega športnega podjetja Adidas bodo tako razdeljeni po številkah: 2 – Aleksandra Krošelj, 3 – Teja Oblak, 5 – Tina Cvijanovič, 6 – Annamaria Prezelj, 7 – Maruša Seničar, 8 – Teja Goršič, 9 – Nika Barič, 10 – Tina Jakovina, 11 – Eva Rupnik, 12 – Eva Lisec, 13 – Zala Friškovec, 20 – Lea Debeljak, 21 – Gala Kramžar, 30 – Shante Marie Evans in 88 – Merisa Dautović.

Točno mesec dni pred začetkom evropskega prvenstva v Nišu pa bo ženska članska reprezentanca ‘zasedla’ spletna družbena omrežja Košarkarske zveze Slovenije. Vsak dan ob 12. uri bodo v Orbitovi rubriki ”Čas, da zablestiš” predstavili eno igralko ali člana štaba reprezentance, v popoldanskih urah pa bodo obiskovalci deležni posebnega Telemachovega dvoboja med igralkami.

»Pomerile so se v košarkarskem kvizu, preizkusile pa so se tudi v branju z ustnic. Zabavni video prispevki so nastali v sodelovanju s študenti Naravoslovnotehniške fakultete, s katero Košarkarska zveza Slovenije odlično sodeluje pri številnih projektih. Obljubljamo vam kar nekaj smeha,« sporočajo s KZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.