Naslovnica Šport Koper brez prvoligaške licence, a ostaja v prvi ligi

Koper brez prvoligaške licence, a ostaja v prvi ligi

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem ko se po sproščanju ukrepov slovenski prvoligaški nogomet vrača 5. junija, so danes oznanili tudi rezultate licenciranja. V Prvi ligi Telekom Slovenije so vsi klubi uspešno izpolnili vse zahtevane pogoje. V prvi ženski ligi pa je ženska ekipa FC Koper ostale brez licence.

Koper brez prvoligaške licence a ostaja v prvi ligi V koprskem taboru niso preveč zaskrbljeni, saj morajo samo urediti papirje za že obstoječe mlajše ženske selekcije, ki trenutno pravno-formalno še sodijo pod drugo športno društvo (foto: FB WFC Koper) 

 

Potem, ko je bilo odločeno, da se ukrepov slovenski prvoligaški nogomet vrača v petek, 5. junija, ko se bosta ob 19. uri pomerila Aluminij in Mura. Celoten koledar izvedbe prvoligaškega tekmovanja bo sicer znan šele po sestanku izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) v prihodnjih dneh, medtem ko bosta tekmi polfinala Pokala Slovenije bosta na sporedu 9. in 10. junija, finale pa 24. junija.

Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov pa je pravkar objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2020/21. Vseh deset prosilcev je bilo uspešnih glede licence za prvo ligo, z izjemo sežanskega Tabora pa je ostalih devet klubov zaprosilo in tudi uspešno pridobilo še licenco za morebitne nastope v evropskih nogometnih tekmovanjih.

Komisija NZS za licenciranje je oznanila tudi rezultate prvega licenčnega postopka za klube 1. Slovenske ženske nogometne lige za sezono 2020/21. »Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2020/21 je pravočasno vložilo vseh 8 (osem) klubov 1. SŽNL 2019/20. Trije klubi so vložili vlogo za pridobitev mednarodne UEFA licence, pet klubov pa je vložilo vlogo samo za 1. SŽNL,« so pojasnili z NZS.

Sedem klubov je uspešno opravilo licenciranje nogometnih klubov, zapletlo pa se je v Kopru. Ženska ekipa Koper Obala, ki je dolga leta nastopala kot ŽNK Ankaran, se je pred pričetkom zadnje sezone v zadnjem hipu preselila pod okrilje FC Koper, a ni uspela urediti statusa za vse mlajše selekcije. Vseeno bodo rumenomodre ostale v 1. SŽNL, saj v Sloveniji 2. liga ne obstaja in torej nimajo kam izpasti. Papirje za mlade nogometašice pa bodo uredili – morda celo že do drugega roka za licenciranje. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.