Naslovnica Slovenija Konferenca o zimski službi in izrednih vremenskih dogodkih

Konferenca o zimski službi in izrednih vremenskih dogodkih

Avtor: Spletno Uredništvo
V sredo se v Kamniku napoveduje ‘Konferenca o zimski službi in izrednih vremenskih dogodkih’. Morda tudi zaradi tega sestanka sneg v naslednjih tednih le ne bo presenetil pristojnih služb. Vseeno pa je nenavadno, da bo sestanek očitno minil brez predstavnikov DARS-a, saj je slovensko avtocestno omrežje vsaj tako pomembno kot lokalne ceste, če že ne še bolj.
Konferenca o zimski službi in izrednih vremenskih dogodkih

Čeprav ima morje ob slovenski obali še vedno 20 stopinj, pa drugje po državi sneg že trka na vrata (foto: pxhere.com)

V sredo bo v Kamniku dan posvečen ‘Konferenci o zimski službi in izrednih vremenskih dogodkih’. Zasedanje bo gostil Samostan Mekinje, morda pa tudi zaradi tega sestanka letos ob prihajajoči zimi sneg le ne bo presenetil pristojnih služb. Program konference najprej med 9. in 10.30 predvideva okroglo mizo z naslovom ‘Izzivi občin pri zagotavljanju prevoznosti in prometne varnosti v zimskem obdobju’.

Od 10.30 do 11:30 bo sledila druga okrogla miza, ki so jo poimenovali ‘Praktične izkušnje izvajalcev zimske službe’, na kateri bodo govorci tudi zastopniki lokalnih cestnih oz. komunalnih podjetij iz Kamnika, Celja in Murske Sobote. Med 12. in 13. uro se bodo prisotni posvetili temi ‘Ukrepi za prilagajanje prometne infrastrukture na vremensko odpornost in prometna varnost ob izrednih vremenskih dogodkih’.

Konferenca pa se bo med 13. in 14 uro zaključila s predavanjem posebnega gosta iz tujine. Tako bo dr. Horst Hanke iz Nemške uprave za ceste spregovoril na temo ‘Predpisi, pregledniška služba in zimsko – vzdrževanje kolesarskih površin v Nemčiji. Kot govorci in kot gostje bodo na konferenci prisotni župani nekaterih slovenskih občin, predstavniki ministrstev, univerz in drugih državnih struktur.

Vseeno pa je nenavadno, da bo sestanek očitno minil brez nastopa katerega od predstavnikov DARS-a, saj je slovensko avtocestno omrežje vsaj tako pomembno kot lokalne ceste, če že ne še bolj. Tudi sam DARS je pa velikokrat na udaru kritik javnosti, ko zapade prvi sneg.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.