Naslovnica Šport Kljub smoli v polfinalu zgodovinski uspeh za slovenski tenis

Kljub smoli v polfinalu zgodovinski uspeh za slovenski tenis

Avtor: Spletno Uredništvo
Od vseh športnih dogodkov tega konca tedna še najmočneje odmeva izjemen rezultat slovenske ženske teniške reprezentance. Slovenija je na neuradnem svetovnem prvenstvu oziroma Pokalu Billie Jean King včeraj nesrečno izgubila polfinalni dvoboj proti Italiji, vseeno pa je zabeležila svoj daleč največji uspeh, ki je hkrati tudi en največjih dosežkov v celotnem slovenskem ženskem športu.
Kljub smoli v polfinalu zgodovinski uspeh za slovenski tenis

Kaja Juvan in selektor Andrej Kraševec na enem od dvobojev v Sevilli (foto: ITF/TZS/tenis-slovenija.si)

Kdo bi si mislil, da si bo slovenska ženska teniška reprezentanca ob koncu neuradnega svetovnega prvenstva oziroma Pokala Billie Jean King s Češko delila tretje mesto. Slovenija je namreč že z uvrstitvijo med 12 najboljših reprezentanc sveta prijetno presenetila. Četa selektorja Andreja Kraševca pa je nato na finalnem turnirju v Sevilli z 2:1 premagala Avstralijo in proti Kazahstanu po zaslugi Kaje Juvan osvojila še zlata vredno točko.

Ta točka je namreč pomenila uvrstitev v polfinale, kjer so se naše včeraj srečale z Italijo. V prvem polfinalnem dvoboju se je Kaja Juvan (104. na WTA lestvici) pomerila z Martino Trevisan (43. na WTA), vendar se je usoda zarotila proti njej. Kljub izjemno izenačeni tekmi je bilo hitro jasno, da se Kaja ne počuti dobro. Nesrečno in šele v podaljšani igri je izgubila prvi niz, potem pa je komajda prišla do konca drugega. Končni izid je bil tako 7:6 in 6:3 v prid Italijanke.

Slovenska igralka namreč še ni povsem prebolela virusa, ki ga je staknila na azijski turneji, prav včeraj pa se ji je stanje spet tako močno poslabšalo, tako da je morala med tekmo zaprositi za zdravniško pomoč, po tekmi pa je odšla celo na pregled v bolnišnico. Na srečo ni šlo za nič hujšega in se je lahko vrnila v hotel na prepotreben počitek. Medtem pa se je Tamara Zidanšek (100. na WTA) v drugem dvoboju srečala z Jasmine Paolini (30. na WTA).

Tamara se je potrudila po svojih najboljših močeh, po izgubljenem prvem nizu je v drugem nizu zaigrala odlično in izenačila, potem pa so v dramatičnem tretjem nizu izkušnje Italijanske v končnici prevladale, tako da se je obračun končal s 6:2, 4:6 in 3:6. Slovenska ženska teniška reprezentanca je tako žal ostala brez uvrstitve v finale, vseeno pa je zabeležila svoj daleč največji uspeh, ki je hkrati tudi en največjih dosežkov v celotnem slovenskem ženskem športu.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.