Naslovnica Magazin Konferenca o izzivih revolucionarne družbe 5.0 in digitalizacije v turizmu

Konferenca o izzivih revolucionarne družbe 5.0 in digitalizacije v turizmu

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri se na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani obeta strokovna konferenca z naslovom ‘Skrivnosti digitalizacije v turizmu in družbe 5.0’. Na njej bodo strokovno podkovani gostje predstavili domače in tuje prakse, trende, praktične nasvete ter strateške usmeritve na relaciji turizem-digitalizacija. Govora pa bo tudi o japonskem vladnem projektu Družba 5.0.

 Izkupiček konference bo v celoti namenjen za dobrodelne namene in sicer projektu ‘Štipendije mladim talentom’ ter projektu ‘Soča’ (foto: maxpixel.net)

 

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo jutri gostila obeta strokovno konferenco z dobrodelnim predznakom, ki so jo poimenovali ‘Skrivnosti digitalizacije v turizmu in družbe 5.0’. Na dogodku bodo predstavniki turističnega in IKT gospodarstva delili svoje izkušnje, nasvete glede digitalizacije ter predstavili svoje poglede na bližnjo prihodnost. Govora bo namreč o izzivih in prednostih digitalizacije v turizmu ter tudi o ‘Družbi 5.0’, ki jo uvajajo Japonci.

‘Družba 5.0’ je ime japonskega vladnega programa, v katerem skušajo ob podpori gospodarstva ustvariti super-napredno sodobno družbo, kjer naj bi bili v ospredju ljudje. Gre torej za rojstvo digitalnega socializma 21. stoletja, ali morda celo za ključno stopnjo v človeški evoluciji? »Na ta in druga aktualna vprašanja bodo v atraktivnih predavanjih odgovore podali ugledni gospodarstveniki in podjetniki na dobrodelni konferenci z naslovom ‘SKRIVNOSTI DIGITALIZACIJE V TURIZMU IN DRUŽBE 5.0’, ki jo organizirata Rotary klub Ljubljana Center in Rotary klub Logatec,« pravijo organizatorji dogodka.

Sodelovali bodo državni sekretar Ministrstva za gospodarstvo g. Aleš Cantarutti, ki bo razkril principe delovanja družbe 5.0, medtm ko bo državna sekretarka Eva Štravs Podlogar spregovorila predavala o izzivih digitalizacije v slovenskem turizmu. Sodelovali bodo še Andrej Medved (Univerzitetni inkubator Primorske), Petra Stušek (Turizem Ljubljana), Otmar Zorn (Bled Rose hotel), Simon Meglič (ePrvak Group in Potnik.si), Niko Slavnič (The Slovenia Restraurant Award), Urška Starc-Peceny (Projekt Tourism 4.0), Emilija Stojmenova Duh (Digital Inovation Hub Slovenia) in Ana Praprotnik (Sava Hotels & Resorts).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.