Naslovnica Slovenija Konec tedna je na sporedu Bistriška tržnica

Konec tedna je na sporedu Bistriška tržnica

Avtor: Spletno Uredništvo
V Ilirski Bistrici bo ta konec tedna spet pestro, saj bo na vrsti tradicionalna Bistriška tržnica. Letos se bo predstavilo prek 30 različnih ponudnikov lokalnih proizvodov, na voljo pa bodo tudi okusna lokalna gastronomska ponudba, dobra glasba in posebne aktivnosti za otroke.
Konec tedna je na sporedu Bistriška tržnica

Prizor stojnice z medom z ene od prejšnji Bistriških tržnic (foto: TIC Ilirska Bistrica)

Bistriška tržnica je tradicionalni dvodnevni dogodek v Ilirski Bistrici, ki je hkrati priložnost za spoznavanje lokalnih ponudnikov, za okušanje njihovih dobrot, za njihovo medsebojno povezovanje, pa tudi za srečanja znancev in prijateljev. Letos se bo Bistriška tržnica odvijala v soboto (23. septembra) in nedeljo (24. septembra) na igrišču pri OŠ Antona Žnideršiča, oba dneva bo potekala med 10. in 19. uro.

»Letošnja novost bo kuhanje v živo v soboto in nedeljo z Rihardom Bašo, ki bo pripravljal različne jedi iz domače polente. V sodelovanju z Društvom brkinskih sadjarjev bo izveden prikaz žganjekuhe, v sodelovanju s Športnim društvom Bas pa priprava ocvirkov. V sklopu tržnice bo na ogled razstava starih kmečkih strojev, prikaz starih obrti, strokovno predavanje v sodelovanju s Strojnim krožkom Burja in zbor traktorjev,« sporočajo s TIC Ilirska Bistrica.

Poleg tega bo na Bistriški tržnici na voljo pester izbor prehrambnih izdelkov, saj bodo prisotni ponudniki mlečnih in mesnih izdelkov, medu in izdelkov iz medu, kislega zelja, fižola, krompirja, jajc, brkinskega sadja, štrukljev in ocvirkov. Napovedani so proizvajalci brinjevca, brinovega olja, zelišč in zeliščnih izdelkov, naravne bio kozmetika, sveč, nakita, kvačkanih izdelkov, izdelkov s sivko in še marsikaj drugega.

Za otroke bodo za oba dneva pripravili zabaviščni park in v nedeljo tudi ustvarjalne delavnice. Tako v soboto, kot tudi v nedeljo bo na voljo izjemno pestra gostinska ponudba z lokalno gastronomijo, ob otvoritvi tržnice bo nastopil Pihalni orkester Ilirska Bistrica, v soboto popoldne bo obiskovalce zabaval ansambel Snežnik, v nedeljo pa bo prireditveni prostor glasbeno obarval še orkester Nika Polesa z gosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.