Naslovnica Šport Slovenski rokometaši pred drugim korakom proti SP

Slovenski rokometaši pred drugim korakom proti SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo ta konec tedna nadaljevala svoje kvalifikacije za nastop na prihodnjem svetovnem prvenstvu. Po tesni sredini zmagi nad Italijo v gosteh se bodo slovenski rokometaši z zahodnimi sosedi srečali še na povratni  tekmi, ki bo v dvorani Golovec v nedeljo in sicer že ob 14.30.
Slovenski rokometaši pred drugim korakom proti SP

Resni obrazi slovenskih rokometašev lepo pričajo o težavah na sredini tekmi z Italijo (foto: Isaeblla Gandolfi/FB FIGH)

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v sredo napravila prvi korak v kvalifikacijah za nastop na prihodnjem svetovnem prvenstvu in sicer je v Padovi premagala Italijo. Nov selektor slovenske reprezentance Uroš Zorman je sicer malce spremenil slovensko zasedbo, tako se je na primer po dolgem času vanjo vrnil organizator igre Dean Bombač. Vseeno pa so se slovenski rokometaši z Italijani namučili, kot še najbrž nikoli.

Kakovost italijanskega rokometa se sicer v zadnjih letih spet dviga, vendar naši na sredinem dvoboju niso igrali najbolje in tako je bil na koncu rezultat srečanja Italija : Slovenija 28:29 (16:14). Sicer se zmagi ne gleda v zobe, a slovenska športna javnost na povratni tekmi pričakuje boljšo predstavo. Drugi dvoboj prvega kroga kvalifikacij za SP bo v nedeljo, v celjski dvorani Golovec in sicer ob presenetljivo zgodni popoldanski uri – že ob 14.30.

Slovenska reprezentanca je seveda tudi na drugem obračunu v vlogi absolutnega favorita, vse razen gladek zmage Slovenije bi bilo veliko presenečenje. Z Rokometne zveze Slovenije so še spomnili, da se bo v 2. krogu kvalifikacij zmagovalec para Slovenija : Italija pomeril  s Srbijo. Tekmi proti Srbom, ki bosta odločali o potniku na prihodnje svetovno prvenstvo, bosta na sporedu aprila. SP pa bosta januarja prihodnje leto skupaj gostili Poljska in Švedska.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.