Naslovnica Slovenija Kobarid gosti Jestival okusov in umetnosti Doline Soče

Kobarid gosti Jestival okusov in umetnosti Doline Soče

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri bo v Kobaridu na vrsti poseben festival, ki je posvečen lokalni kulinariki, kulturi in turizmu. Imenuje se ‘Jestival okusov in umetnosti Doline Soče’, na vrsti bo že devetič, tudi letos pa ga bo najbolj zaznamoval vonj po štrukljih.
Kobarid gosti Jestival okusov in umetnosti Doline Soče

Prizor z ene od prejšnjih izdaj Jestivala v Kobaridu (foto: PR Dolina Soče)

Tudi v dolini Soče se je že pričela serija jesenskih kulturno-zabavnih prireditev, jutri (sobota 1. oktobra) pa se bo v Kobaridu odvijal prav poseben festival, ki se je v zadnjih letih že lepo uveljavil daleč naokrog. Poimenovali so ga ‘Jestival okusov in umetnosti Doline Soče’, letos pa bo doživel že svojo 9. izdajo. Letos se na Jestivalu napoveduje pester program, kjer bo v Kobaridu sodelovalo več kot 50 razstavljavcev, zagotovo pa bo močno dišalo po štrukljih.

»Letos festivalski dan, ki najbolj diši po kobariških štrukljih, napoveduje peterica restavracij in gostišč, ki vabijo na odlične jestivalske menije po pohodniških podvigih v Dolini Soče. Jestival se priklanja tradiciji domačih kuhinj, nonam, kot pravijo v Posočju babicam, ki so iz tipičnih sestavin vedno znale pričarati slastne jedi, lokalni ustvarjalnosti in trdoživi soški naravi, kjer se mešajo kulture in vetrovi od Alp do Mediterana.

Tu se recepti šepetajo iz generacije v generacijo in pristanejo na stojnicah Jestivala. Prav zato ostaja kulinarična tradicija v dolini Soče tako živa,« so pojasnili organizatorji iz turističnega združenja Dolina Soče. Nekoč pastirske jedi so danes postale kulinarične uspešnice te doline, središče letošnjega dogajanja pa bo na Tržnica lokalnih izdelkov in pridelkov, kjer se bodo vrstili nastopi na odru, pa tudi cilj kolesarske dirke bo v bližini.

Festivalski dan se bo iztekel z večernim nastopom glasbene skupine Manuoche, sicer pa bo vso dogajanje na Jestivalu pravzaprav vrhunec celomesečnega ‘Festivala pohodništva’, ki traja že vse od 9. septembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.