Naslovnica Šport Po zasedanjih FIBV, CEV in MEVZA se pričenja domača sezona

Po zasedanjih FIBV, CEV in MEVZA se pričenja domača sezona

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz sveta odbojke prihajata dve pomembni novici. Prva govori o zasedanjih mednarodnih odbojkarskih zvez FIBV, CEV in MEVZA, druga pa o bližnjem pričetku slovenskih odbojkarskih lig.
Po zasedanjih FIBV, CEV in MEVZA se pričenja domača sezona

Tako so se spomladi odbojkarji ACH-ja razveselili 18. naslova prvakov (foto: arhiv ACH/OZS)

Prihodnjo sredo, 5. oktobra se pričanja slovenska klubska odbojkarska sezona. V prvi ženski ligi bodo v državnem prvenstvu 2022-23 sodelovale ekipe Ankaran, ATK Grosuplje, Calcit Volley, Formis, GEN-I Volley, Nova KBM Branik, Krim in SIP Šempeter. V 1. DOL za moške pa bodo nastopala moštva ACH Volley Ljubljana, Fužinar Ravne, Calcit Volley, Merkur Maribor, Salonit Anhovo, Triglav, Črnuče in Panvita Pomgrad.

Pri moških naslov prvakov brani ACH Volley Ljubljana, pri dekletih pa Calcit Volley iz Kamnika. Prva Kamničanke bodo tudi prve stopile na parket in sicer se bodo v sredo že ob 17.30 doma pomerile z Grosupljem. Druga sveža odbojkarska novica pa govori o govori o skupnem zasedanju mednarodnih odbojkarskih zvez FIBV, CEV in MEVZA, ki je bil na sporedu v nizozemskem mestu Arnhem.

Svetovna (oziroma mednarodna) odbojkarska zveza FIBV je opravila s svojim 38. kongresom, Evropska odbojkarska zveza CEV je imela že svoj 52. kongres, Srednjeevropska odbojkarska zveza MEVZA pa je prav tako zasedala v Arnhemu, vendar bo svojo skupščino imela šele 9. decembra. Skoraj vso dogajanje je bilo namenjeno analizi opravljenega v zadnjem letu in bližnji prihodnosti, Slovenija pa je bila pohvaljena za organizacijo ter za nastope na zadnjem svetovnem prvenstvu.

»Na evropskih tleh je bilo v preteklem letu v okviru CEV odigranih 3200 tekem, v evropskih pokalih je nastopilo rekordnih 216 ekip, po pandemiji Covid-19 so se vrnila tekmovanja v odbojki na snegu. CEV je prvič organizirala Pokal narodov v odbojki na mivki, spremljali smo še finalni turnir serije Queen & King of the Court European, turnirji Beach Pro Tour Future so se odvijali v kar 15 evropskih državah, v kvalifikacijah za EP 2023 pa je nastopilo kar 49 moških in 39 ženskih reprezentanc.

CEV je svoj letni proračun povečala na 21 milijonov evrov, v nagrade za dosežke najboljših odbojkarjev in odbojkaric pa je evropska zveza od leta 2008 vložila že 25 milijonov evrov,« so na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) povzeli podatke z zasedanja CEV.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.