Naslovnica Šport Klavrn konec superveleslalomske sezone, Slovenci neuspešni

Klavrn konec superveleslalomske sezone, Slovenci neuspešni

Avtor: Spletno Uredništvo

V norveškem Kvitfjellu bi morali danes izpeljati zadnji superveleslalom v tekmovalni sezoni 2109-20 svetovnega pokala v alpskem smučanju, a je mati narava spet pokazala zobe. Superveleslalom je bil zaradi slabih vremenskih razmer odpovedan, tako da so lahko samo še razglasili najboljše tri v skupnem superveleslalomskem seštevku.

 Klavrn konec superveleslalomske sezone Slovenci neuspešni

Zmagovalni oder najboljših superveleslalomistov sezone na Norveškem (foto: worldcupkvitfjell.no)

 

Mali kristalni globus za superveleslalom je sezoni 2019-20 je  v norveškem Kvitfjellu osvojil v skupnem seštevku prvouvrščeni Švicar Mauro Caviezel, drugi je bil Avstrijec Vincent Kriechmayr, tretji pa domačin Aleksander Aamodt Kilde. Žal so najboljši do nagrad prišli, ne da bi jim bilo potrebno nastopiti na zadnji preizkušnje sezone. Danes je bilo namreč že precej pred predvidenim startom šeste tekme sezone na olimpijski progi mnogim jasno, da vremenske razmere v Kvitfjellu niso ustrezne.

“Ob 10. uri smo dobili obvestilo o odpovedi zaradi goste megle v zgornjem delu ter dežja v spodnjem delu proge. Odločitev je bila dokaj hitra, najbrž tudi zaradi vse logistike – vnaprej rezerviranih letov večjega dela nastopajočih ekip. Moje osebno mnenje je, da bi z nekaj več volje organizator tekmo vendarle lahko izpeljal,” je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal trener slovenske superveleslalomske ekipe Grega Koštomaj.

Sicer se slovenski smučarji v pravkar končani sezoni svetovnega pokala v superveleslalomu niso izkazali z dobrimi rezultati. Niti ene same uvrstitve med prvih 15. niso zbrali, še najboljši pa je bil Miha Hrobat s 16. mestom v Kitzbühlu. Do točk so sicer prišli tudi vsi ostali člani ekipe – Boštjan Kline, Klemen Kosi in Martin Čater, a je to precej jalova tolažba. V skupnem superveleslalomskem seštevku je najvišje pristal Hrobat – na 30. mestu. Kline in Kosi sta si razdelila 33. mesto, Čater pa je sezono končal na 35. mestu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.