Naslovnica Trendi Kino-premiera izjemnega dokumentarca o Carlosu Santani

Kino-premiera izjemnega dokumentarca o Carlosu Santani

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri, v soboto se v ljubljanskem Cineplexu napoveduje premiera izjemnega glasbenega dokumentarnega filma. Film se imenuje ‘Carlos: The Santana Journey Global Premiere’ in govori o enem največjih virtuozov v svetu sodobne glasbe – Carlosu Santani.
Kino-premiera izjemnega dokumentarca o Carlosu Santani

Carlos Santana je uspešno kot nihče drug premešal rock z latino ritmi (foto: cineplexx.com)

Carlos Santana se je pri 5-ih letih v rodni Mehiki naučil igrati violino, že pri 8-ih letih je kot mnogi kasneje violino zamenjal za kitaro, pri 14-tih je svoje kitarske virtuozne sposobnosti in stil igranja izpopolnjeval kot ulični glasbenik, kmalu zatem je še kot najstnik ustanovil lastno skupino in pri 22-ih ( tik preden je bil izdan njegov prvi album), je Carlos Santana poleti 1969 s skupino zablestel na festivalu Woodstock.

Še danes velja tamkajšnja izvedba njegove pesmi ‘Soul sacrifice’ za enega vrhuncev tridnevnega festivala, ki je zaznamoval celotno obdobje konca šestdesetih. »Carlos je, kot 50-letna legenda glasbene industrije in 10-kratna svetovna senzacija, prejel Grammyja, in je še vedno eden od premiernih umetnikov v svetu glasbe, ki združuje jazz, blues in mariachi zvok z duhovnostjo rock’n’rolla.

Električni koncertni film CARLOS, prikaže nove intervjuje s Santano in njegovo družino poleg izjemnih, še nikoli videnih arhivskih posnetkov — vključno z domačimi videoposnetki, ki jih je posnel sam Santana,« razriva napovednik filma ‘Carlos: The Santana Journey Global Premiere’, ki bo v ljubljanskem (in nobenem drugem) Cineplexu na sporedu jutri ob 19. uri.

Koncertne, domače in vse ostale posnetke je v film zrežiral dvakrat z Emmyjem nagrajeni režiser Rudy Valdez. Obeta se torej proslava življenja  in izjemne kariere ene največjih glasbenih ikon na planetu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.