Naslovnica Slovenija Kar sedem ministrstev za tri svetovna prvenstva

Kar sedem ministrstev za tri svetovna prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo

Kar sedem ministrstev je bilo prisotnih, ko je bil danes podpisal sporazum s Smučarsko zvezo Slovenije. Sporazum predvideva vladno podporo trem velikim smučarskim športnim dogodkom, ki jih bo v naslednjih letih gostila Slovenija.

Ker sedem ministrstev za tri svetovna prvenstvaFranci Petek in ‘veličastnih sedem’ (foto: gov.si/MJU) 

 

Smučarska zveza Slovenije je že pred časom pridobila organizacijo treh globalno odmevnih športnih dogodkov. Prvi bo FIS Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki bo v Planici že leta 2020. Druga prireditev bo IBU Svetovno prvenstva v biatlonu na Pokljuki leta 2021 in tretje FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici leta 2023. Vsi ti trije dogodki pomenijo za Slovenijo številne priložnosti za promocijo na športnem, turističnem in gospodarskem področju.

Gre namreč za obsežne projekte, kjer bo potrebno sodelovanje zelo različnih družbenih skupin. To je podpisu pogodbe o sodelovanju poudaril tudi predsednik smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar, ki je dejal, da so ta tri Svetovna prvenstva priložnost za vse Slovenke in Slovence, da združimo moči in stopimo skupaj, saj to niso tekme Smučarske zveze Slovenije, ampak vseh slovenskih državljanov.

Dogovore o sodelovanju med državnimi organi in Smučarsko zvezo Slovenije so sicer podpisala Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za obrambo, Ministrstvo za javno upravo in celo Ministrstvo za zunanje zadeve. V imenu Smučarske zveze Slovenije je dogovor podpisal vedno nasmejani nekdanji smučar skakalec Franci Petek, ki je od leta 2017 direktor Smučarske zveze Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.