Naslovnica Šport Kdo zna igrati rokomet in želi na evropsko prvenstvo?

Kdo zna igrati rokomet in želi na evropsko prvenstvo?

Avtor: Spletno Uredništvo

Obstaja kar nekaj športov, ki imajo svojo plažno inačico. V Sloveniji so sicer angleško besedo plaža preimenovali v mivka, med športi na tej podlagi pa se je pri nas resnično uveljavila le odbojka na mivki. Rokomet na mivki še precej zaostaja, čeprav žensko in moško reprezetanco letos čaka evropsko prvenstvo na Poljskem. 

rokomet mivka splosnoOdbojka na mivki je že postala olimpijski šport, nogomet na mivki je stalnica na nekaterih specializiranih športnih televizijskih kanalih, rokomet na mivki pa še malce zaostaja (foto: rokometna-zveza.si)

 

Kljub dolgoletnim poskusom na raznih poletnih prireditvah, kot je rokometni Eurofest, se slovenski rokomet na mivki resnično razvija šele v zadnjih petih letih. Od leta 2014 so pod okriljem Rokometne zveze Slovenije (RZS) organizirana članska državna prvenstva za ženske in moške, zadnja tri leta pa tudi državna prvenstva mlajših selekcij. Odprtje Športnega parka Ludus v Črnučah pa omogoča tudi zimsko vadbo na mivki, kar bi utegnilo pomeniti novo prelomnico.   

Z RZS so te dni sporočili, da selektorja slovenske moške in ženske reprezentance že začenjata izbor za za nastop na naslednjem evropskem prvenstvu v rokometu na mivki, ki bo letos potekalo med 2. in 7. julijem. V okviru predvidenih aktivnosti ženske in moške reprezentance bosta selektorja Mateja Kavčič in Marko Cencič v naslednjih mesecih opravila vrsto preglednih treningov. 

Prvi iz serije preglednih treningov bo na sporedu že v nedeljo. Rokometašice se bodo v Športnem parku Ludus dobile že ob 12. uri, zbor rokometšev na mivki pa bo prav takov v nedeljo, 27. januarja, vendar ob 14. uri. Na prvi pregledni trening so vabljeni vsi igralci in igralke, ki jih rokomet na mivki zanima in si želijo nastopiti na evropskem prvenstvu, so še zapisali na RZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.