Naslovnica Šport Kdo se bo prebil v veliki finale košarkarske končnice?

Kdo se bo prebil v veliki finale košarkarske končnice?

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi košarkarska sezona v deželi evopskih prvakov se počasi izteka. V domačem prvenstvu sta v boju za naslov prvaka na vrsti drugi tekmi polfinala. Krka se bo skušala oddolžiti Sixtu Primorski za gladek poraz na prvi tekmi, Rogaška pa bo poskusila presenetiti Olimpijo.

Polfinale se igra na dve zmagi, tako da imajo gostje v jutrišnjih dvobojih že na voljo prvi zaključni žogici (foto: kkprimorska.si)  

 

Jutri bosta na sporedu drugi tekmi polfinala končnice za prvaka v Ligi Nova KBM. Sixt Primorska je zanesljivo dobila prvo tekmo v polfinalu državnega prvenstva na domačem parketu. Krka bo jutri poskušala doseči prvo zmago v polfinalni seriji, Sixt Primorska pa bo v Novem mestu lovila drugo zmago in prvi preboj v veliki finale najelitnejšega slovenskega košarkarskega tekmovanja. Primorci so dobili štiri od petih medsebojnih srečanj v tej sezoni Lige Nova KBM. Prenos obračuna bo na TV SLO 2, pričel pa so bo ob 18.00.

“Pred drugo polfinalno tekmo ni kaj veliko za razglabljati. Enostavno jo moramo dobiti, če hočemo priti do odločilne tretje tekme. Glede na tekmo v Kopru bomo morali biti veliko bolj čvrsti in agresivni v obrambi, bolje onemogočati nasprotnikove glavne strelce, v napadu pa odigrati veliko bolj pametno. Upam, da nam bo v naših prizadevanjih pomagalo tudi čim več naših zvestih navijačev,” je pred dvobojem napovedal Simon Petrov, trener Krke, medtem ko je Jurica Golemac, trener Sixt Primorske, dejal: “Druga tekma polfinalnega niza v Novem mestu prav zagotovo ne bo lahka. Pričakujemo agresivno in zelo motivirano ekipo novomeške Krke. Mi moramo ostati zbrani, osredotočeni in odgovoriti na njihovo fizično igro.

V drugem polfinalu moči merita Olimpija in Rogaška. Petrol Olimpija je prvo tekmo v polfinalu dobila z rezultatom 92:79 in tako svoj niz neporaženosti v državnem prvenstvu podaljšala na osem tekem. Ljubljančani so dobili tri od petih medsebojnih obračunov v Ligi Nova KBM v tej sezoni. Rogaška se tretjič v zgodovini kluba meri v polfinalu državnega prvenstva, Ljubljančani pa se borijo za 17. naslov državnih prvakov. Prenos tekme bo na Šport TV ob 20. uri.

Damjan Novaković, trener Rogaške pravi: “Na povratni tekmi želimo izboljšati slabe stvari iz prvega polfinalnega srečanja. Olimpiji ne smemo dovoliti dominacije v skoku, hkrati pa v napadu igrati bolj dinamično. Na svoji strani imamo domačo dvorano. Ne glede na stanje v ekipi, verjamem v presenečenje.” Zoran Martić, trener Petrola Olimpije, pa odgovarja: “Upam, da bomo v nadaljevanju končnice državnega prvenstva ponovili tiste stvari, ki smo jih na prvi polfinalni tekmi delali dobro in zmanjšali napake na minimum.”

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.