Naslovnica Oglaševanje Parketarstvo Trekman

Parketarstvo Trekman

Avtor: Spletno Uredništvo

Kvalitetne talne obloge za vaš prostor…..

Parketarstvo Trekman

Kvalitetne talne obloge za vaš prostor….. (foto: parketarstvo-trekman.com) 

 

 

Parketarstvo Trekman se ponaša z več kot 20 leti izkušenj, oziroma s tradicijo polaganja različnih vrst talnih oblog. Danes v naši izjemno bogati ponudbi strankam nudimo več kot 50 vrst lesa, pri čemer gre za vse domače kot tudi za najbolj cenjene tuje sorte lesa. Poleg tega pa za polaganje talnih oblog uporabljamo tudi tapison, itison in vinilne obloge.

Ta skrajna raznovrstnost materialov na voljo bo zadovoljila še tako zahtevnega kupca in po drugi strani prav vsakomur omogočila, da najde tisto pravo barvno nianso, ki se povsem prilega določenemu ambientu. Pri izbiri talnih oblog našim strankam z zadovoljstvom pomagamo s strokovnimi nasveti, tako da je na koncu vaša odločitev precej lažja. Poleg kakovostnega polaganja novih talnih oblog se ukvarjamo tudi z obnovo obstoječega parketa.

Parket zagotovo ostaja najbolj priljubljena talna obloga, saj je les tisti material, ki vedno daje občutek topline doma. Les je privlačen za oko, je naraven in obenem zelo obstojen, odličen toplotni in zvočni izolator, je enostaven za vzdrževanje in čiščenje. Poleg tega pa je les tudi ekonomičen – če z desetletji uporabe pride do površinske obrabe, ga lahko poceni in enostavno pobrusimo ter ga nato z lakom ponovno zaščitimo.

Med našimi klienti je sicer najbolj popularen hrastov les, v kombinaciji s talnim gretjem pa priporočamo uporabo dvoslojnega parketa. Včasih v prostorih zaradi njihovega namena ali določenih okoljskih lastnosti (svetloba, vlaga) namesto lesa  potrebujemo drugačne vrste talnih oblog, zato vam v Parketarstvu Trekman nudimo enako kakovostno alternativo – polaganje PVC in vinilnih talnih oblog. Skupno je v naši prodajni ponudbi kar 12 različnih skupin talnih oblog.

Klasični parket

Masivni klasični leseni parket je prva izbira med talnimi oblogami in nudi prav vse vizualne ter strukturalne prednosti parketa. Zaradi obstojnosti je primeren tako za javne prostore (pisarne), kot tudi za vse bivalne prostore (dnevne sobe, kuhinje, spalnice…). Lahko ga oljimo, voskamo ali lakiramo, s čemer lahko dodamo videz visokega sijaja ali mat učinek.

Lamelni parket

Lamelni parket sestavlja več manjših skupaj pritrjenih oziroma zlepljenih lesenih deščic. Uporablja se predvsem za bivalne prostore, saj lamelni parket poživi in vizualno obogati prostor. Ima vse prednosti klasičnega masivnega parketa, po končanem polaganju pa ga je potrebno lakirati. Tudi tu sta na izbiro visoki sijaj in mat učinek.

Gotovi parket

Gotovi parket je primeren je za poslovne in tudi za bivalne prostore, saj je odporen na udarce, antistatičen in zelo primeren za talno gretje. Ker je njegova površina že tovarniško obdelana in lakirana, je postopek polaganja te vrste parketa končan izjemno hitro. Sicer so na voljo dvo in tro-slojni gotovi parketi, pri čemer je zgornja plast lahko iz katerega koli lesa, spodnja in sredinska plast pa sta navadno iz lesa iglavcev.

Parketarstvo Trekman 1

Kakovostna talna obloga po zmerni ceni, je zagotovo Gotovi parket….(foto: parketarstvo-trekman.com)

 

Panelni parket

Tudi panelni parket ima že tovarniško obdelano površino, je lakiran in je pripravljen za takojšnje zato polaganje. Na deske iz smreke, so prilepljene lamele, ki so debele 4 mm. Podoben je gotovemu parketu, a ima panelni parket daljše deske, zaradi česar ga največkrat polagajo v večjih bivalnih prostorih.

Kmečki pod

Kmečki pod se lahko izdela iz gotovega ali masivnega parketa, zanj pa so značilne večje dimenzije deščic, zato je primeren predvsem za večje prostore. Poleg tega lahko naše stranke izbirajo poljubne dimenzije med dolžinami od 60 cm do 120 cm ter med širinami od 11 do 20 cm. Zagotavlja rustikalnost, se lepo podaja z vsakim pohištvom in tudi ta tip parketa lahko večkrat obnovimo.

Parket v kopalnici

Sodobni parketi so že tako izpopolnjeni, da jih marsikdo uporablja v kopalnicah in WC-jih. Velikokrat se za te prostore uporablja tikovina, saj ima ta eksotičen les že naravno prisotnost olj, ki mu nudijo zaščito. Vseeno pa pri Parketarstvu Trekman z ustreznimi vodoodpornimi masami, lepili, zaščito in našo strokovnostjo zagotavljamo, da voda ne bo pronicala nikamor.

Laminat

Laminati so običajno tridelni, pogosto pa se jim doda še doda gumijasta podlaga, da utiša vsak zvok.  Sicer laminatom zgornja plast zagotavlja  trdnost in vzorec, srednja plast skrbi za  stabilnost in spodnja plast onemogoča zvijanje.

Eksotični parketi

Teak ali po slovensko tik je masiven in vzdržljiv les, ki se lahko uporablja za notranje in tudi za zunanje prostore (od teras do kopalnic, celo na jadrnicah), primeren pa je tudi za talno gretje. Bambusov parket je še malce bolj multi-odporen naravni parket, medtem ko parket Wenge po tovarniški obdelavi s paro močno potemni in pridobi poseben čaru, zato se tudi uvršča v višji cenovni razred.

Tapison

Tapison množično uporabljajo v javnih prostorih in tudi v zdravstvu, saj gosta tkanina ne prepušča umazanije, poleg tega pa je odporen proti agresivnim čistilom, barve so obstojne, je enostaven za čiščenje in primeren tudi za alergike, saj je antistatičen. Življenjska doba tapisona  pa je malce krajša od tiste pri ostalih talnih podlagah.

Itison

Predvsem v bivalnih prostorih zelo uporabljeni Itison je cenovno ugoden, izjemno blaži udarce, je obenem čudovit zvočni izolator, je mehek in primeren za družine z otroci. Po njemu je pravi užitek hoditi bos, kar še poveča občutek ugodja bivanja v prostoru. Poleg vseh prednosti pa je Itison bolj zahteven za čiščenje oziroma za vzdrževanje.

Parketarstvo Trekman 2

V bivalnih prostorih je največkrat uporabljen Itison….(foto: parketarstvo-trekman.com)

 

Vinilne talne obloge

Vinil je predvsem odporen na obrabo in na nečistočo, zelo enostaven za čiščenje in primeren za alergike, saj je antibakterijski in antistatičen. Je topel material, prijeten na dotik, uporaben za tla s talnim gretjem. Njegova najbrž največja prednost pa je bohotna izbira barv, lesenih in klasičnih vzorcev, antičnega videza ali imitacije kamna.

Intarzije

Po naročilu izdelujemo tudi intarzijski parket oziroma vzorce. Uporabljajo se za prostore, za katere bi želeli poudariti imenitnost, originalnost in razkošje.

Obnova parketa

Naše ponudba pa ne bi bila popolna, če ne bi parketov tudi obnavljali, oziroma na njih odpravljali najrazličnejše poškodbe. Lakirani parketi se običajno obnavljajo na vsakih 15 let, medtem ko je oljene parkete priporočena obnova na vsaki 2 leti. Pri Parketarstvu Trekman se obnova vašega parketa začne s strokovnim ogledom in z oceno stanja. Poškodovani oziroma dotrajani deli se nato obdelajo ali zamenjajo, prilepijo, po potrebi pokitajo in pobrusijo, na koncu pa se površina večkrat prelakira. In vaš parket je spet kot nov.

Parketarstvo Trekman – več kot 20 let izkušenj za večno zadovoljstvo naših strank!

 

Parketarstvo Trekman Matjaž s.p.
Cesta na Brdo 70
1000 Ljubljana

Kontakti:
Tel: +386(0) 41 326 343
E-mail: parketarstvo.trekman@siol.net
Spletna stran: www.parketarstvo-trekman.com

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.