Naslovnica Magazin Kako na enostaven način do vesoljskega selfija

Kako na enostaven način do vesoljskega selfija

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba Samsung Electronics, ki letos praznuje 50 let obstoja, bo v sklopu praznovanj okroglega jubileja omogočila svojim strankam neobičajno avanturo. Podjetje bo v zemeljsko stratosfero z balonom poslalo pametni telefon Galaxy S10 5G in uporabnikom omogočilo selfije iz vesolja.

Pri Space Selfie misiji bo sodelovala tudi igralka, manekenka in filantropistka Cara Delevingne (foto: samsung.si)

 

Samsung Space Selfie misija se bo začela tako, da se bo ogromen helijev balon za velike višine (v velikosti košarkarskega igrišča – 10,5 m x 18 m) dvignil iz izstrelitvene ploščadi v Južni Dakoti v ZDA. Nosil bo pametni telefon Galaxy S10 5G, dvignil pa se bo na višino skoraj 20.000 metrov. Fotografije, ki jih bodo pred tem uporabniki poslali na poseben spletni naslov, bodo tam zgoraj na meji med atmosfero in vesoljem prikazane na 17,2-centimetrskem dinamičnem AMOLED zaslonu pametnega telefona.

Ob vsakem prikazu selfija se bo tako zajela tudi slika z vesoljskim ozadjem, ki bo poslana nazaj k uporabniku za deljenje na družbenih omrežjih. »Obremenitev balona je zasnovana tako, da zagotavlja zajem fotografij najboljše kakovosti s faktorjem zemeljske ukrivljenosti in odsevne svetlobe od sonca, sončna energija pa poganja tako balon kot sam Galaxy S10 5G pametni telefon. Za podporo SpaceSelfie sta bili razviti dve prilagojeni aplikaciji.

Prva je prizemna aplikacija, ustvarjena za pošiljanje in prejemanje selfijev med spletno stranjo in balonom. Druga aplikacija je zasnovana za Samsung Galaxy S10 5G in komunicira s fotoaparatom ter mu zapoveduje, da fotografira selfije, prikazane na drugem zaslonu. Aplikacija za Galaxy S10 5G nato prizemni aplikaciji sporoči, da sliko pošilja nazaj na zemljo, prizemna aplikacija jo pa nato pošlje nazaj k uporabniku,« so pojasnili pri Samsungu.

Pri Space Selfie misiji bo sodelovala tudi igralka, manekenka in filantropistka Cara Delevingne, ki bo prva posnela selfi. Cara je na Instagramu že objavila, kako potekajo priprave in misijo predstavila s pomočjo nepričakovanega obiskovalca – astronavta. Slednji je Cari prinesel Galaxy S10 5G, s katerim bo Cara prva posnela selfie, ki bo poslan v vesolje. “Všeč mi je ideja o vesoljskih potovanjih in komaj čakam, da se začne Space Selfie misija.

Že intenzivno razmišljam o tem, kakšen selfie naj posnamem, da bo čim bolj epski,” je ob tem dejala Cara Delevingne. Galaxy S10 5G bo na robu vesolja predvidoma preživel več kot 200 ur, zato je bil podvržen strogim testom. Vzdržal je temperature do -65 °C in pritisk pri velikih nadmorskih višinah, pri čemer so tudi potrdili, da aparat oz. zaslon ne poči in da ne prihaja do kondenzacije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.