Naslovnica Šport Kako izkoristiti srebrno medaljo za popularizacijo odbojke

Kako izkoristiti srebrno medaljo za popularizacijo odbojke

Avtor: Spletno Uredništvo

Pri Odbojkarski zvezi Slovenije so leto, v katerem je moška reprezentanca drugič postala evropski vicerprvak, zaključili s podpro akciji, ki je namenjena popularizaciji tega športa med najmlajšimi. Grosuplje je tako te dni gostilo uvodni dogodek projekta Kids Volley Slovenija, kateri se bo kmalu razširil po vsej Sloveniji.

Kako izkoristiti srebrno medaljo za popularizacijo odbojkeŽe na prvem dogodku je skoraj 150 otrok lahko zares uživalo (foto: OZS)

 

Pregovor pravi, da se železo kuje, dokler je vroče. Tako so se pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) odločili, da podprejo akcijo Kids Volley Slovenija sedaj, ko je druga medalja slovenske članske reprezentance na evropskem prvenstvu dvignila zanimanje za ta šport na doslej najvišji nivo. Že prejšnji mesec so izpeljali testni dogodek, tokrat pa je v Grosupljem šlo zares. Cilj projekta je ustvariti množične odbojkarske dogodke za otroke in s tem še povečati priljubljenost odbojke v Sloveniji.

“Starši so me septembra peljali na tekme Slovenije v Stožice in od takrat sem si zelo želela igrati odbojko, ampak je v šoli nikoli ne igramo. Zelo mi je bilo všeč, ko smo igrali z baloni. Žoge se še malo bojim, ampak sem jo tudi poizkusila odbiti. Mislim, da mi je šlo kar dobro,” je pojasnila sedemletna Katarina. Dogodek v Grosupljem se je odvijal s podporo Odbojkarske zveze Slovenije, ki je tudi aktivno vključena v vseevropski projekt CEV School Volleyball.

“Odbojko želimo otrokom prikazati tudi z netekmovalnega vidika in pokazalo se je, da smo s tem zadeli v polno. Otroci so neobremenjeni z rezultatom, lahko le enostavno uživajo v igri. Če so odboji z žogo zanje še pretežki, ali pa igra ne teče, so tu baloni. Koncept smo prvič preizkusili novembra, sodelovali so otroci iz vrtca ter kategorij mini in male odbojke in takrat smo videli, da smo na dobri poti,” je poveda pobudnik projekta, Simon Krakar.

Sicer pa bodo otroci novo priložnost za druženje in spoznavanje odbojke dobili že zelo kmalu, saj sta že potrjena Kids Volley Slovenija dogodka na Štajerskem in Primorskem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.