Naslovnica Magazin Kaj pomeni pametna prenova spletnega mesta

Kaj pomeni pametna prenova spletnega mesta

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenci smo na področju izdelave spletnih strani očitno že tako strokovno podkovani, da zelo uspešno delujemo tudi v tujini. Tako je na primer spletno mesto hrvaških Term Sveti Martin s slovenskim znanjem letos prenovilo svojo podobo, sedaj pa je nominirano za dve nagradi – kot najboljša spletna stran v kategoriji turizma na konferenci digitalnih komunikacij in trendov Diggit ter za spletni dizajn, kreativnost in inovativnost pri mednarodni nagradi Awwwards.
Kaj pomeni pametna prenova spletnega mesta

Kakovostna prenova spletnega mesta lahko spremeni marsikaj (foto: FB Terme Sv. Martin)

Novo spletno mesto hrvaških Term Sveti Martin je pričelo delovati šele v mesecu januarju letošnjega leta, a je bilo za konferenco digitalnih komunikacij in trendov Diggit (potekala bo v četrtek, 12. maja) že nominirano kot najboljše v kategoriji turizma. Prav tako je prenovljeno spletno mesto Term Sv. Martina med glavnimi kandidati za prejetje mednarodne nagrade Awwwards in sicer za spletni dizajn, kreativnost ter inovativnost.

Za prenovo spletnega mesta je poskrbela oblikovala ekipa slovenskih strokovnjakov za različna področja spleta in oglaševanja. Skupaj z idejo in vizijo ekipe Term Sveti Martin je programiranje prevzelo podjetje Specto, vsebinski, uredniški in organizacijski del ekipa Rajketing, vodilni in ključen UX dizajn je sestavil oblikovalec Borut Kajbič, za promocijo pa skrbi ljubljanska agencija IPPR.

 »Nad rezultati smo navdušeni. Nominirali so nas za najboljšo spletno stran tako v Sloveniji kot tudi v tujini, kar je lep dosežek. Da smo naredili korak v pravo smer, pa potrjuje tudi povečan obisk naših gostov. Ljudje tudi v turizmu bežijo pred ‘vsiljivo prodajno komunikacijo’. Čas je za sveže pristope in zdrave vsebine,« je že sedaj lahko kar upravičeno zadovoljna direktorica Term Sv. Martin Nuša Korotaj.

Prestižni nominaciji je spletno mesto pridobilo zaradi vrste novosti na področju podajanja vsebin spletu, saj je bil pri celostni prenovi temeljni cilj prenos edinstvenega ‘healthness koncepta’ na postopek spletne rezervacije oddiha. Tako s Term Sv. Martin zagotavljajo ‘zdrav oddih’ že ob rezervaciji, stran pa temelji na pomirjujočih video vsebinah, zato so poleg nove vizualne podobe ustvarili več kot 30 lastnih kratkih in ‘cinemagraph’ videov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.