Naslovnica Gospodarstvo Rekorden pomladanski Teden restavracij

Rekorden pomladanski Teden restavracij

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija je objavila rezultate letošnjega pomladnega Tedna restavracij. Obisk je bil rekorden in sicer se je v 104 slovenskih restavracijah zglasilo kar 50.000 gostov.
Rekorden pomladanski Teden restavracij

Ena od številnih dobrot, ki so jih lahko okušali gosti Tedna restavracij (foto: FB Šola okusov)

Slovenska turistična organizacija (STO) je kot že tradicionalno tudi tokrat prek svojih promocijskih kanalov podprla ‘Teden restavracij’, ki velja za enega izmed najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Akcija, ki se vrsti že deset let, se še vedno širi. Tokrat se je spomladanske izdaje Tedna restavracij v 104-ih slovenskih restavracijah udeležilo rekordnih 50.000 gostov.

»Restavracije so k sodelovanju vabljene na osnovi ocenjevanja na spletni strani ‘Izbor okusov’ (vivi.si, iskalnik najboljših slovenskih gostiln), zato se število sodelujočih ne povečuje količinsko, temveč le kakovostno. Kakovost se dviguje s tem, da se priključujejo boljše ocenjene restavracije (ocena: 1 ali več srčkov), odpadajo pa slabše ocenjene (brez srčkov),« so pojasnili s Slovenske turistične organizacije.

Sicer bo STO tudi v prihodnje nadaljevala z aktivnostmi v podporo razvoju in trženju slovenske gastronomije. Restavracije pa s sodelovanjem v tej in v sorodnih enogastronomskih promocijah spodbujajo uporabo sezonskih in lokalnih živil, podpirajo kratke nabavne verige, izpostavljajo lokalne gastronomske posebnosti ter prispevajo svoj delež k predstavitvi najboljšega, kar slovenska kulinarika lahko ponudi gostom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.