Naslovnica Trendi Kaj imajo skupnega Planica, Kostarika in spletni filmski večeri

Kaj imajo skupnega Planica, Kostarika in spletni filmski večeri

Avtor: Spletno Uredništvo

Radiotelevizija Slovenija je v zadnjih dneh objavila tri novosti – nagrado za dokumentarec Kostarika, urnik prenosov iz Planice in projekt filmskih večerov prek spleta.

 Kaj imajo skupnega Planica Kostarika in spletni filmski večeriV Kostariki živijo tako krokodili, kot tudi kajmani, zato je vsak korak v vodi lahko nevaren (foto: SOJ RTV SLO/Tom Turk)

 

Slovenski dokumentarni film ‘Kostarika’ je na mednarodnem festivalu Nature Without Borders prejel pravkar priznanje za odličnost v kinematografiji. Dokumentarni film avtorice Anje Čuček in direktorja fotografije Bernarda Permeta, ki je nastal v sodelovanju med TV Slovenija in Nacionalnim inštitutom za biologijo’, je sicer posnet v dveh delih. Nagrado je dobil prvi del, ki so ga poimenovali ‘Kostarika − biodiverziteta v tropskem gozdu’.

Druga aktualna novica je ta, da se je RTV Slovenija pridružila akciji Društva slovenskih režiserjev, ki letos praznuje 15-letnico obstoja. Projekt ‘Filmski večer od blizu na daljavo’ je namenjen promociji slovenskega filma in bo potekal prek spleta. V ponedeljek, 7. decembra bodo tako ob 20. uri na spletnem portalu RTV Slovenija predvajali film ‘Babica gre na jug’, ki ga bo v živo s sprotnimi komentarji popestril režiser in scenarist Vinci Vogue Anžlovar.

Prihodnji teden pa bo Planica gostila marca preloženo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Tokrat bo v Planici postavljenih dvajset kamer za produkcijo mednarodnega TV-signala in še štiri dodatne za slovenske gledalce. TV Slovenija bo s svojim planiškim programom začela že v sredo, 9. decembra 2020, ko bo na TV SLO 2 ob 20. uri uvodna studijska oddaja. Med četrtkom in nedeljo bodo na sporedu kvalifikacije, obe posamični in ekipna tekma.

»Osrednji studio bo tokrat v Ljubljani, kjer bo ob kjer bo ob Sašu Jerkoviću vse dni slovenski reprezentant Jernej Damjan in številni drugi dnevni gostje. V izteku letalnice v Planici bo Polona Bertoncelj skrbela za pogovore s tekmovalci. Ob njenem mikrofonu bo vsak dan tudi Robert Kranjec, prvi Slovenec, ki je postal svetovni prvak v poletih. Ob odskočni mizi bo za zanimivosti in pogovore s trenerji skrbel Miha Mišič,« so sporočili z RTV SLO.

Dodali so še, da bodo tudi oddaja Dobro jutro v četrtek in petek ( 10. in 11. decembra) spremljala dogajanje v Planici, seveda pa bodo o svetovnem prvenstvu poročale tudi vse dnevno-informativne oddaje sistema RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.