Naslovnica Gospodarstvo Na investicijski konferenci o inovativnosti, gradbeništvu in turizmu

Na investicijski konferenci o inovativnosti, gradbeništvu in turizmu

Avtor: Spletno Uredništvo

Sredi tedna bo na vrsti nova spletna investicijska konferenca o priložnostih v slovenskem gospodarstvu. Tokrat se bodo na njej posvetili turizmu, gradbeništvu in inovativnih rešitvah. Sicer so neposredne investicije iz tujine pomemben dejavnik gospodarske rasti države, saj dvigujejo raven njene konkurenčnost in učinkovitosti.

Na investicijski konferenci o inovativnosti gradbeništvu in turizmu

Na konferenci bodo povezali gradnje, turizem in inovativnost slovenskih podjetij (foto: pixabay.com)

 

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija je tokrat pripravila spletno investicijsko konferenco, ki so jo poimenovali ‘Slovenija: Stabilnost – priložnost za rast v spreminjajočih se časih’. Dogodek je namenjen tako potencialnim tujim investitorjem kot tudi slovenskim nosilcem investicijskih projektov. Konferenca, ki bo v sredo 9. decembra potekala med 10. in 13. uro, bo razdeljena na 3 vsebinske sklope.

Prvi sklop bo namenjen turizmu, ki ima kot gospodarska panoga multiplikativne učinke na druge panoge, v kateri se lahko najdejo investicijske priložnosti. Nato bo govora o gradbeništvu in inovativnosti slovenskih MSP-jev. Sicer gradbeništvo pri nas v zadnjih letih beleži stalno rast, Slovenija pa se uvršča celo med EU države z največjo rastjo gradbenih del na letni ravni.

»Predvsem se bodo dotaknili področja komercialne gradnje. Osvetlili bodo tudi inovativne rešitve prodornih slovenskih podjetij, saj je Slovenija vodilna med državami centralne in vzhodne Evrope po številu skritih prvakov (t. i. hidden champions), zelo uspešnih inovativnih malih in srednje velikih podjetij,« so pojasnili z agencije Spirit Slovenija in spomnili, da so neposredne investicije iz tujine pomemben dejavnik gospodarske rasti države, saj zagotavljajo njeno konkurenčnost in učinkovitost.

Na spletni investicijski konferenci, ki so jo poimenovali ‘Slovenija: Stabilnost – priložnost za rast v spreminjajočih se časih’, bo v vsakem sklopu najprej predstavljen pregled posameznega področja, kasneje pa bo na okroglih mizah potekala razprava med gosti, poznavalci posameznega področja. Poleg tega bodo sodelujočim omogočeni tudi virtualni B2B sestanki.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.