Naslovnica Šport Slovenski odbojkarji drugič na svetovnem prvenstvu

Slovenski odbojkarji drugič na svetovnem prvenstvu

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodna odbojkarska zveza je (FIBV) sporočila novico, ki je osrečila vse ljubitelje odbojke v Sloveniji. Kvalifikacije za prihodnje svetovno prvenstvo namreč odpadejo, tako da si je slovenska moška odbojkarska reprezentanca že zagotovila udeležbo na svojem drugem SP v zgodovini.

Slovenski odbojkarji drugič na svetovnem prvenstvu

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca med pohodom do medalje na zadnjem Evropskem prvenstvu (foto: FB OZS)

 

Mednarodna odbojkarska zveza (FIBV) je včeraj oznanila, da kvalifikacije za prihodnje svetovno prvenstvo (SP) odpadejo. Tako si je slovenska moška odbojkarska reprezentanca že zagotovila udeležbo na svojem drugem SP v zgodovini, saj je na merodajni svetovni lestvici FIBV dovolj visoko, da konkurenti ne morejo več prehiteti. Naslednje SP za odbojkarje bo sicer v Rusiji, potekalo pa bo šele med 26. avgustom in 11. septembrom leta 2022.

Na prireditvi bo sodelovalo 24 reprezentanc, poleg gostiteljev Rusov pa so imeli doslej udeležbo neposredno zagotovljeno le še svetovni odbojkarski prvaki Poljaki. Kot so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), bo naslednjih 10 udeleženk bo izšlo iz kontinentalnih prvenstev in sicer se bosta na SP uvrstili po dve najuspešnejši reprezentanci z vsakega od petih celinskih prvenstev.

»Preostalih dvanajst držav udeleženk svetovnega prvenstva za moške bo določila lestvica FIVB, na kateri Slovenci trenutno zasedajo visoko 12. mesto. Glede na to, da bo FIVB za nastop na SP upoštevala lestvico ob koncu leta 2021 in da bodo Slovenci kot aktualni evropski podprvaki nastopili na Euro Volleyju prihodnje leto, v razvrstitvi FIVB v nobenem primeru ne bodo mogli izgubiti toliko mest, da jih v Rusiji ne bi spremljali,« so pojasnili z OZS.

Svetovno prvenstvo bo sicer potekalo v kar desetih ruskih mestih – Moskvi, Sankt Petersburgu, Kaliningradu, Jaroslavlu, Kazanu, Ufi, Jekaterinburgu, Novosibirsku, Kemerovu in Krasnojarsku.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.