Naslovnica Šport Jutri je že na vrsti start nove rokometne sezone

Jutri je že na vrsti start nove rokometne sezone

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Rokometni zvezi Slovenije trdijo, da se bo po koncu poletnega pripravljalnega obdobja nova sezona tradicionalno začela s superpokalnimi obračuni v moški in ženski konkurenci. Vendar so spregledali, da rokometaše RD Koper 2013 že jutri zvečer čaka evropska premiera, pa tudi, da v nedeljo na Švedskem gostuje še velenjsko Gorenje.  

rokomet kp ž Prvo dejanje novega ciklusa klubskih nastopov se obeta jutri zvečer v Areni Bonifika (foto: Jakob Bužan / RD Koper 2013) 

 

Rokometaše RD Koper 2013 jutri ob 20. uri čaka otvoritev nove rokometne sezone na slovenskih tleh. Koprčani se bodo namreč ob 20.uri v Areni Bonifika v prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za pokal evropske rokometne zveze EHF srečali s švicarsko ekipo – Kadetten Schaffhausen.

Koprčani sezono začenjajo z novim trenerjem Petrom Mičovićem, ki je poleti zamenjal slovenskega slektorja Veselina Vujovića, ostali pa so tudi brez dolgoletnega kapetana Uroša Rapotca, ki ima težave s poškodbo kolena. 

Da na Rokometni zvezi Slovenije (RZS) pozabijo na Koprčane, žal niti ni tako nenavadno. Da pa ne omenijo Gorenja (iz velenjskega okolja izhaja tudi predsednik RZS Franjo Bobnac), ki je bilo v zadnjih letih skoraj vedno slovenski podprvak in zato redni udeležence Lige prvakov, je še malce bolj zaskrbljujoče.

Četa novega trenerja Velenjčanov Zorana Jovičića bo sicer nastopila šele v nedeljo, ko bo prav tako v 1. krogu kvalifikacij za pokal EHF ob 18. uri gostovala pri švedskem Alingsasu. Velenjska ekipa v novo sezono vstopa precej pomlajena, a obenem polna perspektivnih slovenskih igralcev.  

Kot zanimivost je pred uverturo rokometne sezone na voljo podatek, da sta oba nova trenerja Velenjčanov in Koprčanov Zoran Jovičić in Peter Mičović v začetku devetdesetih let prejšnega stoletja nastopala za hrpeljski Jadran, oba pa sta igrala na položaju levega krila. 

Za RZS pa se bo sezona začela šele v sredo 5. septembra, ko se bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško in Krke v Novem mestu potegovali za slovenski superpokal. Pri dekletih bosta Krima Mercator in Zagorje uvodno superpokalno tekmo odigrala 8. septembra v Velenju.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.