Naslovnica Šport Junij bo v znamenju tenisa, nogometa, rokometa in kolesarstva

Junij bo v znamenju tenisa, nogometa, rokometa in kolesarstva

Avtor: Spletno Uredništvo

Mesec junij je mesec, ko se vrstijo športne prireditve na odprtem, a tudi kakšen zanimiv dvoranski dogodek se bo še našel. Tokrat bo vso smetano mesečnega športnega dogajanja posnedla RTV Slovenija.

Junij bo v znamenju tenisa nogometa rokometa in kolesarstvaPariški rdeči pesek, polne tribune Roland Garrosa in občasno zaskrbljeni pogledi v nebo (foto: Ji-Elle /hr.wikipedia.org)

 

Televizija Slovenija že od 3. junija dalje vsak dan prenaša teniške dvoboje z Roland Garrosa. Gre za enega od štirih najpomembnejših teniških turnirjev na svetu, kjer je ženski finale predviden za soboto (8. junija) popoldan, moški finale pa za nedeljo. Sledilo bo Svetovno prvenstvo v nogometu za ženske, ki bo že osmo po vrsti, potekalo pa bo med 7. junijem in 7. julijem v Franciji.

RTV SLO bo prenašala deset tekem SP – otvoritveno tekmo, dve tekmi osmine finala, tri tekme četrtine finala, obe polfinalni tekmi, tekmo za tretje mesto ter finale, ki bo na sporedu 7. julija 2019 v Lyonu. Na SP se bo za najprestižnejšo nogometno lovoriko pomerilo 24 ženskih nogometnih reprezentanc, medtem ko so branilke naslova nogometašice Združenih držav Amerike.

Slovenska moška nogometna reprezentanca sicer že ta teden začenja kvalifikacije za EP, kjer jo v petek 7. junija čaka gostovanje v Avstriji, v ponedeljek 10. junija pa v Latviji. Sledil bo nastop slovenske moške rokometne reprezentance, ki se bo na kvalifikacijah za EP v rokometu 12. in 16. junija 2019 pomerila z reprezentancama Latvije in Estonije. Druga polovica junija pa bo poleg nogometa predvsem v znamenju kolesarstva.

Med 19. in 23. junijem 2019 bo namreč potekala 26. Dirka po Sloveniji, ki jo bodo sestavljale naslednje etape: Ljubljana – Rogaška Slatina, Maribor – Celje, Žalec – Idrija, Nova Gorica – Ajdovščina in Trebnje – Novo mesto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.