Naslovnica Šport Jorge Lorenzo odhaja v pokoj, namesto njega najbrž Alex Marquez

Jorge Lorenzo odhaja v pokoj, namesto njega najbrž Alex Marquez

Avtor: Spletno Uredništvo

Motocikist Jorge Lorenzo je pred domačo špansko Veliko nagrado Valencie, zadnjo dirko letošnje sezone, sklical konferenco za novinarje in napovedal, da končuje kariero. 32-letnik je skupno osvojil 5 naslovov svetovnega prvaka, v penzijo pa odhaja zaradi tega, ker ni več mogel prikazati vrhunskih voženj.

Jorge Lorenzo odhaja v pokoj namesto njega najbrž Alex Marquez

Tako je bil še januarja letos optimist Lorenzo, sedaj pa sezono zaključuje s predčasno upokojitvijo (foto: Honda Repsol) 

 

Jorge Lorenzo je z Yamaho osvojil 3 naslove svetovnega prvaka v razredu MotoGP, pred tem pa je bil še dvakrat svetovni prvak v razredu do 250 ccm. Predlani se je preselil k Ducatiju, za katerega je zmagal na treh dirkah in skupno število svojih zmag v kraljevskem razredu motociklizma dvignil na 47. Po koncu lanske sezone je prestopil k Hondi. Letos pa je bil Španec le bleda senca voznika, ki je bil nekoč znan po temu, da lahko na stotinko enako natančno odpelje najhitrejši krog na dirke tudi desetkrat zapored, če je potrebno.

Lorenzovo kariero so skrajšale poškodbe, ki jih je staknil v zadnjih dveh letih. Začelo se lani septembra s padcem v španskem Aragonu in se kmalu zatem nadaljevalo z novim padcem na naslednji dirki za VN Tajske. Operacija in dolgo okrevanje so mu pokvarili zimske priprave na letošnjo sezono, zato jo je začel precej pod pričakovanji, nazadnje pa je junija spet huje padel na VN Nizozemske v Assenu. “Nočem več dirkati. Izgubil sem motivacijo. V Assenu sem spet grdo padel in vsi poznate posledice te nesreče.

Ko sem se tam valjal po gramozu, sem si mislil, kaj mi je tega treba. Mislim, da je to najboljša odločitev zame in za ekipo, saj se morata Honda in Jorge Lorenzo boriti za zmage, na pa le za nekaj točk dirki«, je med drugim na tiskovni konferenci pojasnil Jorge. Lorenzova odločitev ni bila presenetljiva, saj je bilo res težko gledati, kako njegov moštveni tovariš pri Hondi Marc Marquez zmaguje dirko za dirko, nesrečeni Jorge pa se vsakič muči na zadnjih mestih.

Pri Hondi sicer še niso objavili, kdo bo v naslednji sezoni zamenjal Lorenza na sedežu drugega motorja tovarniške ekipe. Največ možnosti bi zelo verjetno utegnil imeti novopečeni svetovni prvak v razredu Moto 2 Alex Marquez. Odločitev japonskega giganta pa bo najbrž znana že v naslednjem tednu. Zadnja dirka sezone in zadnja dirka za Lorenza se bo sicer v nedeljo v Valenciji začela ob 14. uri. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.