Naslovnica Šport Jernej Kruder je evropski prvak, čaka pa ga še boj za olimpijsko vozovnico

Jernej Kruder je evropski prvak, čaka pa ga še boj za olimpijsko vozovnico

Avtor: Spletno Uredništvo

V ruski prestolnici Moskvi pravkar poteka evropsko prvenstvo v športnem plezanju. Slovenijo sicer tam zastopajo le trije predstavniki, vseeno pa smo včeraj dobili prvo medaljo in sicer zlato. Celjan Jernej Kruder je namreč postal evropski prvak v balvanskem plezanju.

Jernej Kruder je evropski prvak čaka pa ga še boj za olimpijsko vozovnico

Slavje Herneja Kruderja v Moskvi po zaključku finalnega nastopa (foto: PZS/Luka Fonda) 

 

Na Evropskem prvenstvu v športnem plezanju, ki pravkar poteka v Moskvi, je bila včeraj na vrsti preizkušnja v balvanskem plezanju, na kateri sta nastopila dva slovenska plezalca. Celjan Jernej Kruder, je zablestel že v polfinalu, ko je edini osvojil štiri vrhove balvanskih smeri. V velikem finalu pa potem priložnosti ni izpustil iz rok, saj je ponovno edini splezal dva vrhova, tretji balvan pa je osvojil v manj kot minuti, kar ni uspelo nobenemu nasprotniku. Tako je zasuženo osvojil zlato odličje in postal evropski prvak.

Kruder je s tem dokazal, da je specialist za balvane in tudi za Moskvo, saj je lani na tekmi svetovnega pokala v balvanih prav tako zmagal. »Ne morem zanikati, da med nama ni usodne privlačnosti. A vseeno je bilo letos precej lažje osvojiti prvo mesto kot pa lani. Vseeno sem moram plezati najbolje, kar sem lahko in nisem smel narediti preveč napak. Vesel sem naslova, četudi nisem zmagal v najhujši konkurenci,« je bil zadovoljen novopečeni evropski prvak Kruder.

Drugi nastopajoči Slovenec Anže Peharc pa je imel mace smole v polfinalu, saj je uvrstitev v veliki finale zgrešil le za eno mesto. Oba slovenska plezalca po današnjih kvalifikacijah v disciplini težavnost jutri čakajo polfinalni in finalni obračuni. Najbolj pomemben del EP pa se bo začel šele v petek, ko se bo 20 najboljših plezalcev udeležilo kvalifikacij za zadnjo vozovnico za olimpijske igre v Tokiu 2021.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.