Naslovnica Trendi Jazzerji Kombo C in garažni rokerji Svojat na Letnem vrtu

Jazzerji Kombo C in garažni rokerji Svojat na Letnem vrtu

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Društva Kapa so napovedali naslednja dva koncerta, ki se bosta na Letem vrtu Gala Hale zgodila drugo in tretjo sredo v mesecu juliju. 15. julija bo na vrsti jazz skupina Kombo C, 22. julija pa še garažni rock trio Svojat.

Jazzerji Kombo C in garažni rokerji Svojat na Letnem vrtu

Kitara, bas in bobni so temeljni kamni vsakega rock benda, trio Svojat pa je na teh temeljih zgradil še nekaj nadstropij (foto: Društvo Kapa) 

 

V sredo, 15. julija bo v Letnem vrtu Gala hale nastopila skupina Kombo C. Gre za ekipo nove generacije jazz glasbenikov, ki ustvarja pod strokovnim mentorstvom Zlatka Kaučiča. Skupino poleg Zlatka sestavljata še bobnarja Tomi Novak in Robi Erzetič, kitaristi Ajk Vremec, Anton Lorenzutti in Tilen Kravos, medtem ko je na bas kitari Timi Vremec.

»Gre že za tretjo generacijo, ki pod Kaučičevim okriljem deluje v okviru KUD Zvočni izviri. Improvizacija, ustvarjalnost in dovršena tehnika na enem odru,« sporoča napovednik Društva Kapa, ki skrbi za organizacijo dogodka in vabi na degustacijo novogoriškega jazza z improvizacijskim groovom.

V sredo, 22. julija pa v Letni vrt Gala hale prihaja še skupina ‘Svojat’. Gre za trio, v katerem so Andrej Fon, Ivo Poderžaj in Tadej Čauševič. Njihova glasba temelji na garažnem rocku, ki je že sam po sebi zmes drugih žanrov, Svojat pa ga še dodatno začini z vplivi bolj ali pa tudi precej manj sorodnih glasbenih zvrsti.

»Nepričakovano suvereno zajadra tako na valovih no-wavovskih ritmičnih liturgij kot tudi na čisto predrugačeno post-punkovsko poskočnico. Seveda Svojati tako nihilistično nihanje omogoča tudi pestrost in mogočnost jezične forme.

Svojat je samosvoja ne le zaradi izjemnih glasbenikov, ki tvorijo skupino, ampak tudi zato, ker so lirični pričevalci,« so pri Društvu Kapa povzeli besede poznavalca Miroslava Akrapoviča (Odzven/Sigic) glede zvrsti glasbe in skupine Svojat.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.