Naslovnica Gospodarstvo Javni poziv za slovenska digitalna inovacijska stičišča

Javni poziv za slovenska digitalna inovacijska stičišča

Avtor: Spletno Uredništvo

Direktorat za informacijsko družbo in informatiko, Ministrstvo za javno upravo ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo so objavili javni poziv slovenskim digitalnim inovacijskim stičiščem (DIH), ki bi rada postala evropska digitalna inovacijska stičišča (EDIH).

Javni poziv za slovenska digitalna inovacijska stičiščaSlikovito irsko Digitalno inovacijsko stičišče v Dublinu (foto:William Murphy/flickr.com)

 

Direktorat za informacijsko družbo in informatiko, Ministrstvo za javno upravo (MJU) ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so ob objavi javnega poziva pojasnili osnovne cilje Komisije EU, da bi bilo to področje odslej bolj usklajeno, da bi delovalo po enotnih standardih in da bi si sodelujoči akterji med seboj pomagali pri digitalni preobrazbe držav članic EU.

Pravkar objavljeni javni poziv je v Sloveniji namenjen Digitalnim inovacijskim stičiščem (DIH), katera bi rada postala Evropska digitalna inovacijska stičišča (EDIH). »Izbor EDIH bo potekal v dveh fazah. V prvi bomo postopek izbora opravile države članice, v drugi pa bo Evropska komisija med prejetimi predlogi s strani članic opravila svoj postopek izbora. Sofinancirana bodo le tista stičišča, ki jih bo izbrala Komisije EU v drugi fazi postopka,« so zapisali na gov.si.

Digitalna inovacijska stičišča so sicer namenjena zagotavljanju konkurenčnosti celotnega evropskega prostora pri uvajanju digitalne preobrazbe. DIH dajejo strokovno podporo podjetjem, državni upravi, društvom in navadnim državljanom – vsem, ki bi radi uporabljali najbolj napredne digitalne tehnologije. Da bi bilo vse bolj enostavno, bo v torek, 3. novembra 2020, med 14. in 16. uro prek spleta Komisija EU izpeljala tudi informativni dan za vse zainteresirane.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.